Temperaturile sub zero grade vin mai devreme în România! Zonele în care gerul se va năpusti asupra noastră

Author: Lavinia Medrea

Temperaturile sub zero grade vin mai devreme în România! Zonele în care gerul se va năpusti asupra noastră

Sursa: PixaBay

Din păcate, România va fi năpustită de ger mult mai devreme. Iată zonele în care vom avea temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

Urmează o perioadă foarte friguroasă pentru români. Iarna se apropie cu pași repezi, iar gerul se va năpusti asupra noastră, potrivit meteorologilor. Vom avea temperaturi de până la -20 de grade Celsius, mai scăzute, în special, în sudul Europei. Afectate vor fi și Portugalia, sudul Franței, Spania, Italia și Balcanii, unde sunt foarte mari șanse să plouă des și să apară fenomene naturale provocate de vânt.

Zonele din România în care gerul vine mai repede

Meteorologii au anunțat că această iarnă va fi relativ blândă, dar au atenționat că, în România, temperaturile vor ajunge și la pragul de-20 de grade Celsius. Cele mai mari temperaturi înregistrate în această iarnă nu vor depăși 15 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM sâmbătă, 29 octombrie 2022. Vești bune din partea meteorologilor pentru acest final de săptămână. Cât de mult vor crește temperaturile

Temperaturile vor scădea cu până la -20 de grade Celsius în nord-vestul, centrul, nordul și nord-estul României. Dacă vorbim despre ninsori și zăpadă, nu prea ne vom bucura de ea iarna aceasta, lucru care va dăuna grav agriculturii noastre.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În sezonul rece al anului 2021, cea mai mică temperatură a fost de -25 de grade Celsius, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în Lunca Ilvei din Bistrița Năsăud, relatează WOWbiz

Prognoza meteo azi, 28 octombrie 2022

În România, vremea va fi general frumoasă, cerul schimbător și nu vor fi prezente ploi. Excepție fac nordul, centrul și estul țării, unde meteorologii au avertizat că este posibilă apariția condițiilor de ceață și a norilor la sol, în special la primele ore ale zilei și noaptea.

La prânz, temperaturile maxime nu vor depăși 14- 22 de grade Celsius, iar pe timp de noapte temperaturile se vor păstra în intervalul -1- 11 grade Celsius. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 28 octombrie 2022. Temperaturi ridicate în toată țara. Ce se întâmplă cu precipitațiile

Vremea va fi caldă și în Capitală în cursul zilei de vineri, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19- 20 de grade Celsius. Cerul va fi schimbător ziua, iar noaptea vântul va bate slab. Temperaturile minime nu vor depăși 6- 11 grade Celsius noaptea, iar cerul va fi senin spre parțial noros.