Tendințe 2024: Mango+Bloom ne spune cum au adus cele mai la modă covoare în Romania

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 iul 2024, 14:47

În lumea designului de interior, tendințele vin și pleacă, aducând noi culori, texturi și stiluri în casele noastre cu fiecare sezon care trece. Deși poate fi tentant să urmărești aceste stiluri trecătoare, este bine totuși să conștientizăm fiecare achiziție și să ne concentrăm atenția asupra pieselor atemporale care dăinuie.

Dacă îți dorești să-i oferi casei tale un aspect nou destul de des, cel mai ușor este să îți concentrezi atenția pe micile detalii. Anumite elemente de decor, precum mobilierul sau covoarele, necesită o investiție deosebită și drept urmare acestea nu ar trebui să țină cont de tendințe care dispar repede. Investiția într-un covor de înaltă calitate, lucrat manual din materiale excepționale este un început bun în proiectul tău de redecorare, ne sfătuiește Mihai Marinescu, designer de interior de la Mango+Bloom. “Aceste covoare nu numai că aduc o eleganță și o durabilitate de neegalat spațiului tău, dar oferă și o bază stabilă în jurul căreia poți reîmprospăta cu ușurință alte elemente ale decorului tău.” Alegând piese atemporale, de calitate, te poți asigura că casa ta rămâne elegantă și sofisticată, indiferent de modul în care tendințele se pot schimba.

Dar dacă ți-ai propus să redecorezi o cameră a casei tale sau ai un proiect mai mare, haide să vedem ce covoare sunt la modă în acest an și de ce ar trebui să ținem cont înainte de a face o achiziție:

Covoare inspirate din alte culturi

Există o tendință din ce în ce mai mare pentru covoarele realizate manual care spun o poveste. Covoarele din diferite civilizații din întreaga lume pot fi folosite pentru a celebra varietatea designului. Aceste covoare, deseori realizate folosind tehnici străvechi, sunt apreciate pentru unicitatea lor și pentru creativitatea creatorului. Covoare înnodate manual sau create pe războaie de țesut tradiționale sunt extrem de populare și pe lista de dorințe a multora datorită modelelor frumoase, semnificației bogate și din dorința de a poseda un covor unic și deosebit.

Prin colaborarea cu cooperative locale din Maroc și mici afaceri de familie, Mango+Bloom readuce la viață aceste tehnicile străvechi și oferă posibilitatea pasionaților de interioare și mai ales de covoare, să facă o achiziție unică și specială, oferind piese care nu sunt doar acoperiri de podea, ci și opere de artă. ”Am fost impresionați de arta meșteșugărească pe care am descoperit-o în Maroc și în alte țări în care am călătorit. Așa a luat naștere mangoandbloom.ro din dorința de a oferi iubitorilor de interioare piese decorative și covoare unice la un preț accesibil fără a fi nevoie să te duci tocmai în Maroc pentru ele.”

Modele și culori care fac o declarație puternică

Dacă în ultimii ani am observat că alegerile multora s-au orientat către culori neutre precum alb, gri sau crem, în 2024 vedem o plecare îndrăzneață de la minimalism. Culorile vibrante, modelele geometrice și motivele culturale revin puternic. Aceste covoare servesc ca piese statement care adaugă personalitate și căldură oricărui spațiu.

Dacă totuși nu dorești să te îndepărtezi atât de mult, tendința de a îmbrățișa nuanțe pământești poate este pentru tine. Teracota caldă, verdele sage și neutrele nisipoase liniștitoare domină, dând o aură senină atât în ​​case, cât și în birouri. Inspirându-se din lumea naturală, aceste culori nu numai că aduc un sentiment de exterior în interior, dar și promovează o atmosferă liniștită și de împământare.

Calitatea materialelor naturale și sustenabile

Accentul pus pe durabilitate este mai proeminent ca niciodată. Posesorii de case caută din ce în ce mai mult covoare fabricate din materiale ecologice, cum ar fi lână, bumbac organic, iută sau fibre reciclate.

Un covor de înaltă calitate, de obicei realizat manual, folosind materiale superioare precum lâna naturală oferă durabilitate și rezistență de neegalat. Aceste covoare pot rezista la traficul pietonal intens, pot rezista la uzură și își pot menține frumusețea în timp, făcându-le o investiție utilă pe termen lung. În plus, materialele de înaltă calitate contribuie la un mediu interior mai sănătos. Fibrele naturale sunt hipoalergenice, reducând riscul de alergii si probleme respiratorii si au si capacitatea de a regla umiditatea interioara, creând un spațiu de locuit mai confortabil și în siguranță.