Tendințe pentru echipamente profesionale HoReCa pentru anul 2023

Author: Oana Picerea
Actualizat: 01 mar 2023, 12:26

Anul 2023 se previzionează a fi un an de creștere pentru industria HoReCa, însă nu va fi lipsit de provocări având în vedere inflația, creșterea dobânzilor și comportamentul schimbat al consumatorilor. Pentru a înfrunta aceste provocări cu brio, vă aducem tendințele anului 2023 pentru echipamente profesionale HoReCa.

În continuare vă prezentăm principalele tendințe în echipamente HoReCa ce vor domina industria în anul 2023.

1. Echipamente eco-friendly

Consumatorii sunt mult mai conștienți cu privire la importanța protejării mediului și au așteptarea ca și companiile din industria HoReca să caute soluții pentru a reduce impactul asupra mediului.

În acest an vom vedea mașini de spălat vase cu consum redus de apă și energie, mașini de gheață cu un ciclu de dezghețare mai eficient și echipamente de bucătărie cu iluminare LED. Toate aceste echipamente au avantajul de a reduce consumul de energie și apă redus ce ajută la reducerea emisiilor de carbon.

Deoarece anul 2023 stă sub semnul sustenabilității și eficienței pentru echipamentele profesionale HoReCa, va crește și utilizarea cuptoarele electrice în bucătăriile restaurantelor.

2. Echipamente și mobilier din inox

Inoxul continuă să fie un material ideal pentru mobilarea și echiparea bucătăriilor datorită durabilității, rezistenței la coroziune și curățării facile. Având în vedere și accentul crescut pus pe igienă, inoxul devine un material ideal pentru blaturi, mese de lucru, cuptoare, plite și aparate de refrigerare.

Mobilierul din inox are și avantajul de a putea fi utilizat în medii cu umiditate ridicată sau expuse la substanțe chimice agresive.

3. Echipamente inteligente

Echipamentele HoReCa inteligente, ce se pot conecta la internet au crescut în popularitate în ultimii ani și rămân în trend și în anul 2023. Printre aceste echipamente se se numără sistemele frigorifice, roboții de bucătărie, sistemele de comandă, mașinile de spălat și multe altele.

Scopul acestor dispozitive inteligente este să crească eficiența, să reducă costurile și să ușureze munca de zi cu zi a angajaților HoReCa.

4. Echipamente de transport și depozitare

În ultimii ani serviciile de livrare și cererea pentru mâncare și băuturi to-go au crescut exponențial. Astfel și echipamentele ce facilitează transportul eficient al mâncării și băuturilor au fost îmbunătățite constant pentru a mulțumi clienții și a păstra preparatele în cea mai bună stare pe parcursul livrării.

Cutiile termoizolante, cărucioarele de transport și containerele de transport rămân esențiale în industria HoReCa pentru păstrarea alimentelor la temperaturi corespunzătoare, evitarea contactului direct cu agenții poluanți și menținerea siguranței alimentare.

Acestea oferă un aspect bine organizat și curat al depozitării și transportului. De asemenea, echipamentele de transport și depozitare potrivite pot crea o impresie pozitivă asupra clienților și pot crește încrederea acestora în calitatea serviciilor și produselor furnizate.

5. Echipamentele de procesare

În acest an vom vedea creșterea popularității echipamentelor de procesare precum mașinile de vidat, deshidratoarele, mașinile de sigilat și mașinile de tăiat legume. Toate acestea au în comun faptul că cresc eficiența în bucătărie dar și valorifică mult mai bine ingredientele folosite în preparatele culinare.

De exemplu, mașinile de vidat sunt utilizate pentru a păstra alimentele proaspete, pentru a prelungi durata lor de valabilitate și pentru a preveni risipa alimentară. Acestea sunt ideale pentru stocarea și conservarea alimentelor precum carne, pește, legume, fructe, brânzeturi, produse lactate și alte alimente perisabile.

În concluzie, reținem că interesul pentru sustenabilitate, eficiență și echipamente eco-friendly crește în acest an, iar echipamentele proiectate pentru igiena și prospețimea mâncării rămân esențiale.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.