TENSIUNE la cote MAXIME in seara alegerilor pentru Klaus Iohannis si Victor Ponta! Ce s-a intamplat la sediul de campanie?

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:47

Au fost cele mai lungi 14 ore pentru echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis! Iar tensiunea a atins cote maxime, seara, cand ambele tabere au luptat pentru fiecare vot

Ce s-a intamplat in culisele celor doua echipe de campanie vedeti acum! Pana la opt seara, la sediul de campanie a candidatului ACL, nici tipenie de om.Toata lumea este in teritoriu. La opt si un sfert, o masina il aduce pe Klaus Iohannis. Zambitor si jovial, candidatul este optimist, coboara si intra in sediu.

Acelasi zambet il afiseaza si alti lideri ai Aliantei Crestin Liberale. Semnalele din tara sunt bune chiar si acolo unde nu se asteptau.

Se simte optimismul, dar, nimeni nu se bucura, inca. Greul nu a trecut, chiar daca semnalele sunt bune! Nu se pregateste nicio scena, viitorul presedinte daca va fi ales, se va adresa de la acelasi pupitru, ca si la primul tur! In jur, este furnicar. Jurnalisti, fotografi si cameramani si stafful de campanie asteapta momentul zero!

Cu 11 minute inainte de afisarea rezultatelor exit poll-urilor, in sala de presa intra Catalin Predoiu.

E emotionat si rosteste cateva cuvinte cu vocea tremuranda! Se intrevede, cumva, o victorie? Predoiu da sa intre intre in celula de campanie. Inchide usa si, deodata, un strigat tulbura toata linistea! De-a lungul serii, echipa de campanie a lui Klaus Iohannis a fost extrem de rezervata si nu si-a strigat bucuria in fata presei. Liderii au fost, mai degraba, retinuti decat euforici, desi victoria rasuna intre peretii sediului de campanie.

La nici cateva sute de metri departare, sediul PSD, adancit in linistea noptii. Tensiunea se simte, insa, in aer. Nu se monteaza nicio scena in curtea celor care se pregateau sa il poarte pe brate pe presedintele Romaniei. In schimb, sediul este impanzit de bodyguarzi.

Social-democratii se tem ca nu cumva protestatarii sa ajunga din Piata Universitatii in curtea partidului. Nimeni nu zambeste. Singurul care incearca sa transmita o atitudine mai degajata este cel pe care Victor Ponta il si anuntase drept premier.

Calin Popescu Tariceanu vine la sediul PSD alaturi de cei doi fii ai sai.

##VIDEO127122##

Cateva minute mai tarziu, apare candidatul Victor Ponta, imbracat lejer, in jeans si sacou, fara cravata, ca la o sedinta de partid relaxata. Este singur. Daciana Sarbu nu ii este alaturi sa il sustina, in cea mai grea noapte! Tot sediul este impanzit de ziaristi. Tensiunea atinge cote maxime: staff-ul PSD pare ca nu este pregatit sa auda primele rezultate.

Pe holuri lumea nu isi mai gaseste locul. Diaspora e subiectul principal. Ghimpele care avea sa se infiga in inima PSD-ului! Pe scarile monumentale ale sediului din Kiseleff urca presedintele de onoare, Ion Iliescu. E la fel de trist ca si restul liderilor social-democrati.

Linistea din sediul PSD e sparta de vocea apasata a lui Klaus Iohannis. Greii partidului il asculta la televizor in spatele usilor inchise, pe cel care avea sa ii duca de la extaz la agonie! Totusi, la usa partidului, cativa sustinatori inca mai spera.

Pentru ei Victor Ponta este presedintele ales.

Toata lumea il asteapta la declaratii pe Victor Ponta, care nu apare, insa. In locul lui este trimis si de aceasta data, numarul doi din partid, Liviu Dragnea! In pulover, cu camasa descheiata la primul nasture, presedintele executiv al PSD incearca o ultima mobilizare: „ Solicitam tuturor colegilor nostri, din sectiile de vot sa fie atenti pana la numararea ultimului buletin de vot si pana la incheierea procesului verbal!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cu o declaratie scurta mai-marii partidului par ca abia asteapta sa se faca nevazuti si sa se retraga in spatele usilor de oglinda! Colac peste pupaza, in sediul PSD apare un personaj aparte. Un astrolog care spune ca a venit din simpatie fata de candidat si ca a citit si in stele: „ Conjunctura astrala avea tendinta sa duca la un echilibru foarte strans. Oricare din parti ar fi avut un vot majoritar in prima parte, cealalta parte avea tendinta sa castige teren ”.

Dar, prezenta astrologului nu a intors rezultatul! Doua ore mai tarziu, Victor Ponta iese pe usile de oglinda si isi recunoaste infrangerea! Plecarea lui Victor Ponta a golit sediul PSD. Iar cel care a stins lumina in noaptea cea mai neagra a fost tot Liviu Dragnea, care anunta la miezul noptii rezultatele infrangerii! Anuntul trist facut de Liviu Dragnea i-a trimis acasa si pe ultimii sustinatori care mai sperau intr-o minune. In urma lor, s-a lasat intunericul peste curtea PSD, pana dimineata cand liderii s-au repozitionat.