Tentativă de suicid la metrou: O persoană a fost salvată în ultima clipă din fața garniturii

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 05 feb 2024, 12:53

Tentativă de suicid la metrou: O persoană a fost salvată în ultima clipă din fața garniturii

Sursa: arhivă

O persoană a fost salvată în ultima clipă, în urma unei tentative de suicid pe magistrala de metrou M5-Drumul Taberei. Incidentul a avut loc luni dimineață, în jurul orei 8.

În dimineața zilei de azi, o tentativă de suicid a avut loc la stația Orizont de pe magistrala de metrou M5-Drumul Taberei din București. Pompierii au intervenit rapid și au reușit să extragă persoana căzută pe linia de metrou în viață, salvându-i astfel viața. 

Tentativă de suicid la metrou. O persoană a fost salvată la timp de pompieri

Evenimentul a avut loc în jurul orei 8:00 dimineața, iar pompierii sosiți la fața locului au demonstrat profesionalism și promptitudine în gestionarea situației dificile.

Persoana a fost extrasă în viață și preluată de către echipele de intervenție medicală pentru acordarea primului ajutor și transportul la spital.

„Metrorex informează că astăzi, 05.02.2024, în jurul orei 08:15, în stația de metrou Orizont, pe direcția Valea Ialomiței a avut loc o tentativă de suicid.  În acest moment circulația trenurilor a fost reorganizată și se circulă alternativ între stațiile Eroilor – Orizont pe linia 1.

Personalul Metrorex a anunțat SMURD pentru intervenție. Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul. Vom reveni cu detalii referitoare la circulația trenurilor", a transmis compania Metrorex. 

Citește și: Și-a riscat viața pentru like-uri. Un bărbat inconștient s-a filmat pe garnitura unui metrou în mișcare, în Capitală

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Ca urmare a intervenției și a necesității de a asigura securitatea călătorilor și personalului de metrou, circulația trenurilor între stațiile Eroilor și Orizont pe linia 1 s-a desfășurat alternativ până la finalizarea operațiunilor de salvare.

Cu toate acestea, Metrorex a anunțat că, începând cu ora 8:47, circulația a fost reluată în condiții normale între cele două stații menționate.

Autoritățile trag un semnal de alarmă

Acest incident care ar fi putut duce la o tragedie nu este nici pe departe singurul de acest tip. Multe persoane au încercat să își ia viața, aruncându-se pe liniile de la metrou. 

Citește și: Stația de metrou Tudor Arghezi s-a deschis: traseu, ce zone acoperă și cum vor circula trenurile. Este singura stație supraterană edificată pe două etaje

În contextul acestui eveniment, autoritățile reamintesc importanța conștientizării problemelor de sănătate mentală și disponibilitatea serviciilor de asistență psihologică.

Acțiunile prompte și sprijinul comunității pot face diferența în prevenirea tragediilor similare în viitor.