Terapia prin hipnoza, folosita si la tratarea unor boli!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 19 oct 2020, 01:50

Cam asa incepe o sedinta de hipnoza. Inainte, insa terapeutul are obligatia legala si morala sa -i explice pacientului in detaliu tot ceea ce va sa urmeze.

 Si oricat de relaxat ar parea barbatul din din imagini, sa nu credeti ca nu a ezitat inainte de a accepta sa fie hipnotizat. Si pe undeva e de inteles, daca ne gandim ca cei mai multi se tem ca odata intrati in transa nu vor mai avea control asupra vorbelor sau gesturilor lor.

In numai cateva clipe, Rafael inchide ochii si incepe sa se relaxeze. Nu mai aude acum decat vocea hipnoterapeutului. Iar
pe masura ce minutele se scurg, Rafael ar trebui sa intre incet-incet in transa si nu oricine reuseste sa ajunga acolo. 

Nimeni nu spune ca hipnoza functioneaza de la prima sedinta. A fost si cazul lui Rafael. Insa, psihoterapeutul a gasit si explicatia.

Eugen Popa utilizeaza hipnoza ca forma de terapie. A fost fascinat dintotdeauna de posibilitatea de a accesa subconstienul si de a-i ajuta pe cei care au nevoie sa descopere raspunsuri, sa indeparteze dureri sau sa alunge chiar si cele mai mari temeri.


Si dupa ani de studiu si practica a ajuns sa-si implineasca visul. Are pacienti peste tot in lume si de curand a inceput sa profeseze si in Romania. Dar de ce apeleaza lumea la hipnoza?

E drept ca intr-o lume in care imaginatia isi face de cap specialistii in hipnoza primesc si solicitari mai putin obisnuite.


Lasand gluma la o parte, hipnoza poate fi cea mai simpla terapie care ne poate ajuta sa gasim lucruri sau obiecte despre care nu ne mai amintim in ruptul capului pe unde le-am pus.


Asa s-ar putea explica cum de hipnoterapeutul reuseste sa descuie acel sertar in care am asezat cu grija la un moment dat si cele mai bine pastrate obiecte de valoare sau amintiri de suflet.

Exista insa destui de falsi hipnoterapeuti, care n-au studiat nimic in domeniu dar pretind ca pot face minuni. In urma cu doar cateva luni, zeci de tinere s-au convins de acest lucru dupa ce au cumparat un CD care s-a dovedit a fi o mare pacaleala.


Acum Eugen Popa vrea sa le impartaseasca si altora cateva dintre efectele terapiei prin hipnoza, asa ca periodic organizeaza cursuri de specialitate si in Romania. La finalul acestora, cursantii pot realizeza ei insisi primele sedinte de hipnoza.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.