TERIFIANT! Cele mai controversate ritualuri din lume care inca se mai practica GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 18:12

Cate bordeie, atatea obiceiuri, unele mai socante ca altele!

Cam asa spune o vorba din popor. Peste tot in lume se practica diferite obiceiuri care pentru cei straini par socante. Inca mai sunt popoare sau triburi in Africa si Asia care au ritualuri de-a dreptul terifiante pentru o persoana care partine unei societati civilizate si modernizate. Va avertizam ca unele imagini sunt socante, iar informatiile au un continut care ar putea sa va afecteze emotional.

Mutilarea organelor genitale la fetite

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/1-355f33d4a7e5770761cf97909e59f7b2.jpg
Obiceiul se practica in unele tari din Africa, dar, surprinzator, si intr-un stat mai civilizata cum ar Egiptul.
In functie de comunitatea care practica acest obicei inspaimantator, fetitelor fie li se taie clitorisul, sau li se indeparteaza atat clitorisul, cat si labile interne. In tari precum Etiopia, Sudan sau Djibout, Nigeria, Mali, Burkina Faso, Senegal, Kenia, aproape toate femeile au fost supuse acestui obicei barbaric care se vrea a fi un fel de circumcizie.

Operatia se face pe fetite care au intre 4 si 8 ani se este executata de moase sau de un preot cu lame, cutite sau alte obiecte nesterilizate si fara anestezie.
Obiceiul a atras demult atentia organizatiilor care lupta pentru drepturile omului.

Sangerarea

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/2-a641d33e9de297cce46962c0c1c25b30.jpg
Este un obicei intalnit la musulmanii Sia. Barbatii, inclusiv copii de sex masculine sunt loviti in cap astfel incat rana sa sangereze. Musulmanii Sia ceremoniaza in cadrul acestui ritual moartea nepotului marelui profet Mahomed care a decedat pe campul de lupta din cauza unei rani la cap.

Batrani lasati sa moara singuri

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/3-73b4230451f539f872485cfeac5cfe67.jpg
Este un ritual practicat de eschimosi.
Cand un batran este bolnav si pe moarte, rudele ii fac un cort pe o bucata groasa de gheata. Bolnavul este pus acolo si apoi i se da drumul pe o apa unde este lasat sa pluteasca. Batranii mor, astfel, fie de frig, fie de foame.

Canibalismul si folosirea craniilor umane ca si pahare

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/4-a1fc1c55598c4c4cb2c08fb86ef32895.jpg
Unele triburi din nordul Indiei inca mai practica canibalismul. Insa, in ultima perioada consuma carnea mortilor lasati sa pluteasca in cautarea nemuririi sufletului pe raul Gange, raul sacru al indienilor.
Canibalii nu mai sunt nevoiti, astfel, sa vaneze, ci doar sa pescuiasca cadavrele mortilor. Membrii tribului obisnuiesc sa foloseasca crania umane ca recipient din care beau diverse bauturi. Credinta lor este ca a manca carne de om te ajuta sa ajungi pe trepte superioare ale spiritualitatii, dar si ca previne imbatranirea.

Consumul de cenusa de morti

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/5-b3fc905fcb2a4d3fccd68f73b3dcf4cf.jpg
Tribul Yanomamö din Africa consuma cenusa mortilor pentru ca sufletele acestora sa nu fie furat de duhuri rele.
Mortii sunt imediat arsi, iar cenusa este apoi stransa cu grija si depozitata. Se consuma fie in supe, fie ca si condiment peste diverse feluri de mancare.

Extractia de dinti

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/6-fdaf8c565c5c91536b8dead0c22345c2.jpg
Barbatii unui trib din Australia au o proba grea de infruntat daca vor sa le demosntreze batranilor ca au devenit adulti. La maturitate, tanarul este nevoit sa isi scoata singur un dinte in cadrul unui ritual care poate fi considerat barbaric.
Barbatul isi umple gura cu lana, fixeaza apoi dintele intr-un bat din lemn gaurit cat sa incapa dintele dupa care izbeste cu putere cu un bolovan, stanca, etc pana dintele se rupe.

Masacrul animalelor

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/7-f6451546450a207f065e269b43726b27.jpg
Este un obicei practicat de hindusii din India, Nepal si Indonezia. Animalele sunt sacrificate intr-un fel de abator improvizat si public cu ocazia sarbatoririi a diversi zei hindusi. Multimea trebuie sa faca mult zgomot, pentru ca se considera semn rau daca aud amimalele tinguindu-se in drum spre taiere. Obiceiul a atras atentia oranizatiilor care lupta pentru drepturile animalelor, insa autoritatile din tarile unde se practica acest obicei au fost clare: Si vesticii taie animale pentru hrana numai ca majoritatea nu vede asta. Iar intr-un fel au dreptate! Tot sacrificiu se numeste chiar daca taierea se face intr-un abator sau in cadrul unei ceremonii publice.

Coliere de metal in jurul gatului

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/9-d37e62c53674c4db8037c41b2bc1d3a8.jpg
Un ritual practicat de femeile din Thailanda sau unele triburi din Africa. Colierele in jurul gatului reprezinta un ideal de frumustete. Din cauza presiunii pe care metalul o pune asupra umerilor, gatul se deformeaza in timp, dand impresia ca este foarte lung.


 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.