TERMITELE microscopice care cresc IN PIELEA de pe fata. Cu ce se hranesc acestea

Editor: Alina Dirdala Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 03:58

Doua specii de termite, insecte minuscule cu opt picioare, inrudite cu paienjenii, au fost descoperite de cercetatori in foliculii firelor de par, hranindu-se cu uleiurile secretate de piele. Fiintele microscopice au fost descoperite in pielea tuturor persoanelor care au participat la studiu.

"E ca si cum ai avea cativa prieteni cu tine mereu", a declarat Megan Thoemmes, o studenta a Universitatii din Carolina, unde a fost organizat studiul. Cele doua specii de termite nu sunt periculoase pentru oameni.

Oamenii de stiinta inca nu au deslusit cum se transmit termitele printre oameni. Una dintre teorii sustine ca insectele sunt transmise de la mama la fat, in timpul alaptarii. Acestea sunt prezente mai putin la tineri, insa au fost descoperite pe toate cadavrele.



Analiza ADN a aratat ca termitele din pielea locuitorilor din Asia sunt genetic diferite de cele din America sau Europa, semn ca acestea au fost alaturi de oameni de peste 40.000 de ani, cand populatiile acestor continente s-au raspandit.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.