Termoenergetica Bucureşti începe furnizarea căldurii în noaptea de marţi spre miercuri

Author: Diana Tilă
Actualizat: 18 iul 2023, 03:40

Termoenergetica anunță că începe furnizarea căldurii în Bucureşti. Iată anunțul companiei.

Termoenergetica București anunță că, în cursul nopții de marți spre miercuri, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege.

Citeste si: Aproximativ 1.000 de blocuri rămân fără apă caldă. Ce zone din Capitală sunt vizate

Termoenergetica Bucureşti începe furnizarea căldurii 

Compania a preciat că potrivit prevederilor articolului 117 din H.G.

Nr. 425/1994, modificată prin H.G. Nr.337/2018, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici”.

„Acțiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare și starea de degradare a conductelor, cauzată de lipsa investițiilor din ultimii 30 de ani.

De asemenea, este important de reținut că, având în vedere prognoza meteorologică pentru următoarea perioadă, care prevede temperaturi crescute în timpul zilei, furnizarea căldurii va fi făcută mai ales în cursul nopții
”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat ce se întâmplă cu prețul gigacaloriei pentru locuitorii din Capitală: „Dacă va apărea o diferență, o va suporta Primăria”

Potrivit companiei, probele la cald se vor desfășura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toți consumatorii să beneficieze în condiții normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Instituția noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, școlilor, grădinițelor, căminelor de bătrâni, precum și tuturor celorlalte instituții care au solicitat acest lucru”, menționează compania.

Asociațiile de proprietari care vor amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanții legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secțiile de termoficare de sector sau prin e-mail, la adresa [email protected].

Mai mult, compania a transmis că obligația asociațiilor de proprietari este de a asigura că instalațiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcționare și că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operațiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Citeste si: Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Primăria Capitalei are datorii de peste 80 de milioane de euro

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002,

precum și prin aplicația Termoalert.