Termoșemineul pe peleți, o noutate în România

Author: O.P.
Actualizat: 29 nov 2020, 08:05

Încălzirea locuinței în sezonul rece reprezintă o problemă care ne preocupă pe toți. Dat fiind faptul că în România iarna are temperaturi destul de reduse, piața de sisteme de încălzire s-a dezvoltat enorm. Practic, indiferent de nevoi, vom găsi cu siguranță o soluție care să se plieze perfect necesităților noastre.

O noutate pe piața sistemelor de încălzire din România este prezența termoșemineelor pe peleți care, deși sunt relativ noi pe această piață, au reușit să convingă o mulțime de persoane să le folosească, acestea susținând acum faptul că reprezintă o soluție excelentă de încălzire a locuinței. Apariția termoșemineelor pe peleți precum și dezvoltarea acestei industrii ar mai putea fi explicată și prin faptul că cerința de sisteme de încălzire pe bază de combustibil solid este în continuare într-o continuă creștere. Prin urmare, această cerere a dus la dezvoltarea a noi și noi sisteme de încălzire pe bază de combustibil solid, unul mai eficient decât celălalt.

Indiferent că este vorba despre o casă unifamilială, despre o clădire industrală sau despre un spațiu rezidențial și de birouri, termoșemineele pe peleți din oferta centrale-seminee.ro reprezintă o alegere inspirată. Au un impact minim asupra mediului iar costurile de exploatare sunt foarte reduse, ceea ce reprezintă două avantaje consistente ale acestui sistem de încălzire.

Mulți români sunt fericiți de faptul că au avut posibilitatea de a deveni proprietari ai unei invenții de înaltă tehnologie, privind încălzirea locuinței. Este vorba despre termoșemineul pe peleți – o noutate în România – care a ajuns cu ușurință în TOP-ul preferințelor clienților din România și nu numai.

Principalul avantaj al utilizării unui termoșemineu pe peleți

Principalul avantaj al utilizării unui termoșemineu pe peleți este acela că reprezintă un sistem de încălzire foarte rentabil care reușește nu numai să facă economii considerabile pentru încălzire ci și să protejeze mediul înconjurător.

Ce sunt peleții și de ce să îi folosești pentru încălzirea

Peleții reprezintă un combustibil natural, cu ardere ecologică. Sunt realizați din deșeuri provenite din industria lemnului, cum este de exemplu rumegușul sau prafurile ce rezultă din prelucrarea lemnului. Acestea sunt uscate, curățate, compactate la presiune în anumite instalații ultramoderne și astfel rezultă cilindri mici de lemn pur, tari. Puterea calorică a peleților este mare, datorată în principal compoziției regulate, densității foarte ridicate precum și umidității scăzute.

Prin urmare, există o mie de motive pentru a-i folosi ca și combustibil principal în sistemul tău de încălzire, iar dacă alegi să îi folosești într-un termoșemineu pe peleți atunci cu siguranță vei găsi numeroase beneficii care te vor încânta.

 

Acest combustibil de generare a căldurii este eficient, are un bun randament, este ușor de transportat și de depozitat. Foarte important este să se folosească exact tipul de peleți indicat de constructorul termoșemineului pe care îl deții. De asemenea, trebuie ca depozitarea combustibilului să fie realizată într-un loc uscat, ferit de temperaturi scăzute, astfel încât randamentul peleților să nu fie afectat.

Atunci când se manevrează, este bine să se evite fărâmițarea cilindrilor mici de peleți. Toate acestea ajută la realizarea unui randament cât mai bun de combustie. Un lucru important legat de acest combustibil, cu ardere ecologică, este că are un impact minim asupra mediului, în ceea ce privește producerea redusă de cenușă și de fum.

Termoșemineul pe peleți se instalează ușor

Fiecare termoșemineu vine pregătit pentru instalare, montajul se efectuează numai de către personal calificat, în maxim 2 ore. La acest sistem trebuie respectate indicațiile pentru montaj, siguranță, întreținere și folosire, indicații ce pot fi regăsite în manualul cu instrucțiuni.

Fiecare model de termoșemineu pe peleți din oferta centrale-seminee.ro conține pompă și vas de expansiune, un aerisitor, supapă de presiune și termomanometru. Un model bun și modern este automatizat și are un randament cât mai ridicat, ceea ce înseamnă că arderea și căldura se păstrează o durată extinsă de timp. Controlul temperaturii și al consumului de peleți se face automatizat. Are și un sistem prin care se poate programa și pot fi stabilite orare de funcționare.

În ceea ce privește curățarea termoșemineului, aceasta se face foarte ușor. Dacă instalarea s-a efectuat corect, atunci ea va garanta accederea simplificată la operațiile de curățare ale termoșemineului, ale conductelor pentru evacuarea fumului și a coșului de fum.

Termoșemineul pe peleți este elegant și se adaptează cu ușurință în stilul de design al încăperii

 

Dacă ești în căutarea designului perfect, o alegere bună ar fi termoșemineul pe peleți. Acesta este cea mal bună soluție pentru sistemul de încălzire al casei, pentru că garantează o combustie eficientă și curată, fără ca designul încăperii în care este instalat să aibă de suferit. Termoșemineul pe peleți este rentabil, permite economii considerabile și costuri de exploatare reduse.

În privința designului, există posibilitatea de a alege din multiple modele de termoșeminee pe peleți, existente în momentul actual pe piață. Alegerea poate fi o adevărată provocare pentru persoanele care caută modelul perfect, ce oferă cel mai bun randament și care are cel mai atrăgător aspect. Foarte important este ca sistemul în sine să ofere camerei eleganță, stil și personalitate dar și confort termic!

În prezent există multe variante de termoșeminee, care diferă prin dimensiuni, funcționalități și design, iar multe dintre acestea pot îmbunătăți designul interior al locuinței, pe lângă faptul că țin frigul departe de locuința ta.

Termoșemineul cu peleți poate deveni cu ușurință piesa principală de atracți dintr-o încăpere,  având un impact vizual puternic ce poate schimba atmosfera în spațiul de locuit. Camera în care se montează va deveni un loc deosebit în care vă puteți relaxa împreună cu familia, vă puteți bucura de lumina flăcărilor, de căldura și de imaginea focului arzând.

Randamentul și puterea termoșemineului cu peleți

Atunci când alegeți un termoșemineu, trebuie să selectați unul care să aibă dimensiunea corespunzătoare spațiului în care va fi amplasat. Dacă aparatul este prea mare, atunci apare riscul de supraîncălzire și de risipă de combustibil. De regulă, termoșemineul se montează în camera în care cei din familie își petrec cea mai mare parte a timpului. De asemenea, este important să existe o cale prin care căldura să circule și în restul casei, să fie posibilă și încălzirea celorlalte camere cu costuri avantajoase.

Cel mai bun termoșemineu este cel cu randamentul de 90%. Puterea trebuie să fie destul de bună, capacitatea de încălzire de 25 kW, necesară unei locuințe cu suprafața de 180-200 mp, și poate fi achiziționat de pe centrale-seminee.ro.

Există așadar o multitudine de motive pentru a folosi un termoșemineu pe peleți pentru încălzirea casei tale!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.