TERORISMUL a lovit in inima Europei. Franta, in STARE DE SOC dupa atacul armat asupra redactiei unui ziar

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:54

Terorismul loveste in inima Europei. 12 oameni au murit si alti 7 au fost grav raniti, dupa ce trei barbati mascati au atacat sediul unui ziar din Paris.

In Franta, este alerta maxima. Toate redactiile de stiri sunt pazite si la aceasta ora de politisti. Va avertizam ca urmeaza imagini si informatii cu un puternic impact emotional. Acestea se pare ca au fost cuvintele pe care rostesc atacatorii in momentul in care incep sa traga. Doi barbati mascati coboara din masina, cu armele in mana. Se aude tipatul de groaza al unei femei, claxoane si in doar o secunda se dezlantuie iadul.

Teroristii isi lasa victima, fara suflare, pe asfalt. Alearga iar, in directia masinii, din care au coborat si isi dau indicatii. Cei care apuca sa fuga din calea gloantelor se retrag, disperati, pe cladirile din zona si de aici filmeaza inmarmuriti toata scena masacrului.

Martorii povestesc ca cei doi indivizi mascati cu cagule negre ar fi fost inarmati cu pusti automate. Au intrat in redactie si au inceput sa traga.

In doar cateva minute, 12 oameni au murit. Dupa atac atacatorii s-au urcat intr-o masina si au fugit.

Asta se pare ca au strigat atacatorii in momentul in care au iesit din cladire- „ L-am razbunat pe Profet ”. Una dintre jurnalistele care au scapat cu viata din masacru a povestit cum s-a intamplat totul: „ M-am dus sa-mi iau fiica de la gradinita.

Cand am sosit în fata cladirii ziarului, am dat peste doi barbati mascati înarmati care ne-au amenintat. Au vrut sa intru in cladire. Am tastat codul. Ei i-au impuscat pe Wolinski, Cabu (caricaturistii care au murit in atac). Totul a durat cinci minute. M-am refugiat sub un birou. Vorbeau franceza perfect. Spuneau ca sunt Al Qaeda ”, a povestit desenatoarea.

##VIDEO130129##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Franta este in alearta maxima.

Mii de polisti sunt pe urma celor care au curmat viata celor 10 jurnalisti si a celor 2 politisti. Nu este prima oara cand revista Charlie Hebdo este tinta unui astfel de atac. In anul 2011, sediul a fost bombardat dupa ce jurnalistii l-au numit pe Profetul Mohammed redactor-sef. In 2012, acestia au publicat mai multe caricaturi controversate cu acelasi profet. Ultima caricatura l-a vizat pe liderul gruparii jihadiste „Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi”.

Nu doar in Franta este stare de alerta. Si la ambasada Frantei din Romania, masurile de siguranta au fost sporite, imediat dupa atac. Imediat dupa tragedia din Paris, liderii lumii au postat mesaje de incurajare, la adresa familiilor victimelor.

Pana la aceasta ora, atacatorii sunt, inca, in libertate si nicio grupare terorista nu a revendicat atacul. Este atentatul in care au murit cei mai multi oameni, in Franta, din ultimii 40 de ani.

 

 


Spiritele s-au încins, astăzi, în „Casa iubirii”, după ce băieții au fost provocați să-i dea smash sau pass lui Criss, noua concurentă din emisiune.