Test cu rezultate ingrijoratoare! 3 profesori din judetul Constanta, trimisi la psihiatru

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 22 aug 2021, 10:40

Oare stim pe mainile cui ne lasam copiii, la scoala?! Este intrebarea pe care ne-o punem noi, parintii, dupa ce 9 dascali de la un singur liceu din judetul Constanta nu au trecut examinarea psihologica obligatorie.

Ba, mai mult, 3 dintre ei au aratat un dezechilibru emotional avansat, asa ca specialistii le-au recomandat consiliere psihiatrica! Ceea ce trebuia sa fie un test psihologic pentru dascali s-a dovedit a fi un examen dificil, a carui nota n-a depins de orele de studiu! 9 dascali, toti de la aceeasi scoala, au aflat ca sunt respinsi la evaluarea cea mai delicata.

Invatatorii, educatorii si profesorii care nu reusesc sa treaca testarea au dreptul, teoretic, la inca o incercare.

La Constanta, insa, trei dintre ei au fost trimisi direct la psihiatru. Lucrul cu elevii cere un comportament exemplar. Ce te faci, insa, cand grija zilei de maine te copleseste?

Psihologii spun ca, cel mai adesea, lipsa banilor e cea care dezechilibreaza starea emotionala a unui dascal: "Uzura nervoasa este foarte mare pentru ca te supui, in fiecare zi, acelorasi forme de interactiune cu copii care sunt galagiosi, toti vor sa fie in centrul atentiei".


In cazul celor examinati a doua oara, legea spune clar: ca sa poata preda din nou, trebuie sa treaca testul de specialitate. Din categoria personalului didactic pot face parte persoanele care indeplinesc conditiile de studii prevazute de lege, care au capacitatea de exercitare deplina a drepturilor, o conduita morala conforma deontologiei profesionale si sunt apte din punct de vedere medical si psihologic pentru indeplinirea functiei.

2 dintre cei 9 profesori au fost deja reexaminati de un alt psiholog si au primit un aviz favorabil.
Ramane de vazut daca si celelalte cadre didactice vor trece cu brio reexaminarile. Pana atunci, vor preda in continuare elevilor.
##VIDEO125225##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei