Test negativ obligatoriu pentru românii care vor să treacă graniţa. Despre ce ţară este vorba

Author: Denisa Avram
Actualizat: 19 iul 2022, 18:30
Masuri stricte pentru intrarea in Olanda

Olanda înăspreşte măsurile de siguranţă la graniţe. Va fi nevoie de un test COVID negativ pentru a intra în ţară.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc în Olanda vor trebui să prezinte un test COVID negativ. Pasagerii nu se vor putea îmbarca în avion fără acest test.

Când va intra în vigoare noua măsură de siguranţă

Începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani care vor să călătorească pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos vor fi obligate să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Anunţul

a fost făcut de autoritățile olandeze. Testul va trebui să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autoritățile olandeze instrucțiuni pentru verificarea pasagerilor veniţi din țări considerate de risc (inclusiv România).

Citeste si: Începe vaccinarea împotriva noului coronavirus în România. Autoritățile au anunțat când se va termina pandemia: „În momentul în care vom avea...”

„Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului. Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la aceste noi măsuri. Din informațiile furnizate de Ministerul de Externe olandez, restricția se aplică și persoanelor aflate în tranzit aeroportuar”, arată un comunicat al Ministerului afacerilor externe, remis Mediafax.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Rezultatul negativ prezentat la punctele de frontieră nu va scuti, însă călătorii de perioada de carantinare timp de 10 zile de la data sosirii în ţară.

Citeste si: Cât costă vaccinul anti-coronavirus? Dezvăluirea făcută de un secretar de stat

Vaccinarea în România

Între timp, campania de vaccinare a început şi în România.

A treia etapă de vaccinare ar putea începe în ţara noastră în perioada martie-aprilie.

După ce 60-70% din populație va fi vaccinată, s-ar putea renunța la restricții, iar starea de pandemie de coronavirus ar putea fi declarată încheiată.

„Pentru populația generală, dacă faceți referire la etapa a treia de vaccinare, foarte probabil la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie ca moment optim de demarare a etapei a treia de vaccinare, în momentul în care vom avea un nivel de acoperire de vaccinare de circa 60-70% putem spune că efectele negative ale acestei pandemii sunt diminuate substanțial și atunci punem încheia împreună să spunem că pandemia a luat sfârșit.”

, a spus dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

Citeste si: Primele declarații ale asistentei vaccinate împotriva noului coronavirus: „Nu a durut absolut deloc, este...”