Testarea elevilor nu a fost suspendată! Ministerul Educației a anunțat că elevii vor fi testați marți și vineri

Author: Madalina Maftei

Elevii vor fi testati in aceasta saptamana

Ministerul Educației a anunțat că testarea elevilor nu va fi suspendată și nici nu s-a luat în calcul această posibilitate. Copiii vor fi testați de două ori pe săptămână.

Ministerul Educației a anunțat că elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, luni și joi sau  marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor.

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână, marți și vineri

Potrivit Ministerului Educației, testarea în școli nu a fost suspendată și nici nu se ia în calcul această posibilitate. Elevii urmează să fie testați în această săptămână, marți și vineri.  

”Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”, anunță

ministerul.

Testarea se va face de două ori pe săptămână, luni și joi sau marți și vineri, în funcție de disponibilitatea testelor, anunță oficialii.

Totodată, Ministerul Educației este pregătit să acorde sprijin tehnic în procesul de testare a elevilor și cadrelor didactice.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, testarea elevilor în cursul zilei de luni este puțin probabilă, având în vedere că traseul de distribuire este desul de lung, ISJ-unitate şcolară-diriginţi/învăţători-beneficiari.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Testele de salivă pentru elevi s-au terminat! Ce se va întâmpla începând de săptămâna viitoare în școli. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

IGSU a primit noaptea trecută încă 2 milioane de teste

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit noaptea trecută încă 2 milioane de teste rapide din salivă.

“Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze produse de tipul ‘Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă’, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopți, 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU”, a transmis instituția.

Societatea comericială care va aduce aceste teste are termenul de livrare 20 decembrie 2021.

De luni, teste urmează să fie distribuite către inspectoratele școlare.

“Camioanele IGSU sunt pregătite pentru a recepționa cantitatea de teste menționată mai sus, urmând ca mâine, 13 decembrie 2021 aceasta să ajungă la inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației”, au punctat reprezentanții IGSU.

Citeste si: Comitetul pentru Situații de Urgență a actualizat listă țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii care se întorc în țară de sărbători vor sta mai puțin în carantină

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?