Testul brichetei: cum iti dai seama daca masca pe care o ai te protejeaza sau nu

Autor: B.M.
Actualizat: 08 apr 2020, 10:25
Testul brichetei: cum vezi daca masca de protectie e buna sau nu

Cum iti dai seama daca masca de protectie pe care o ai te protejeaza sau nu de coronavirus.

Masca de protectie devine obligatorie in mai multe tari, iar masura se aplica deja si in cateva judete din Romania. Vezi aici lista completa a judetelor din Romania in care masca de protectie este obligatorie.

Mastile disponibile in comert ofera un diferit grad de protectie. Iata cum verifici simplu si eficient nivelul de filtrare al unei masti.

Masca de protectie: cum iti dai seama daca te protejeaza sau nu

Un filmulet care circula pe retelele de socializare prezinta o modalitate simpla si eficienta de a testa eficienta unei masti de protectie.

Tot ce trebuie sa faci este sa asezi masca pe fata, sa aprinzi o bricheta in apropierea gurii si sa suflii. Daca flacara brichetei nu se stinge, si nu sesizezi nicio miscare provocata de curentii de aer, masca ofera o protectie foarte buna.

Iata clipul demonstrativ:

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, OMUL CHEIE în lupta cu coronavirusul?

Masca de protectie obligatorie: cat rezista coronavirus pe o masca

Potrivit unor studii realizate de cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong, coronavirusul poate rezista zile intregi pe diverse suprafete. Spre exemplu, pe otel inoxidabil si plastic virusul rezista pana la patru zile.

Ce este si mai surprinzator este faptul ca, pe suprafata exterioara a unei masti, virusul rezista pana la o saptamana, o perioada foarte lunga.

„Acesta este exact motivul pentru care este foarte important să nu atingeți exteriorul unei măști, în cazul în care purtați una”, a spus dr. Malik Peiris, participant la studiu, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Masti medicale. Ghid de utilizare masca medicala

 

Taguri:

Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.