Esteticianul i-a propus sa ii faca lui Antonio o masca pentru ten in care ingredientul principal este piersica, acelasi fruct pe care bucatarul vrea sa il includa intr-un fel special de mancare.
Astfel, Thea i-a sugerat ca o piersica bine tocata pe ten poate face minuni si nu ar trebui sa ezite sa il foloseasca. Pline de vitamine, minerale si antioxidanti si bogate in apa, piersicile pot fi folosite pentru regenerarea, reimprospatarea si reinfrumusetarea pielii tenului.
16. Somon cu piersici
Ingrediente:
1 bucata somon( file sau medalion)
2 piersici tari
unt
Vin alb
Cognac
Zahar brun
Coriandru proaspat
Patrunjel
Sare, piper negru, ulei de masline
Preparare:
Piersicile se taie bucatele si se pun intr-o tigaie incinsa, in care am pus in prealabil putin unt si ulei de masline.
Dupa cateva minute, se adauga putin vin alb. Intr-o tigaie separata se pune la incins la fel ca in prima tigaie, ulei de masline si unt, dupa care se adauga somonul la rumenit, se stinge cu putin vin alb. Peste piersici se toarna putin cognac si se presara o lingurita de zahar brun. Restul de cognac se toarna peste somon. Se toaca coriandrul si patrunjelul, si se agauga in ambele tigai.
Pentru a se intrepatrunde gusturile, piersicile se pun in tigaia cu somonul si se mai lasa 2 minute pe foc.