Ti-ai imaginat vreodata ca se pot face operatii pe creier cu anestezie locala? Uite cum comunica un medic cu pacientul

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:54

Ei bine, chiar se intampla asta. Si nu dintr-un capriciu al chirurgilor, ci pentru ca e esential ca medicul sa comunice cu pacientul in timpul interventiei! Priviti cu atentie imaginile urmatoare!

Cu greu isi poate imagina cineva ca o operatie pe creier se poate face cu anestezie locala. Doamna din imagini sufera de Parkinson. Abia daca isi mai putea controla mana si piciorul de pe partea dreapta.

„In pofida tehnologiilor folosite, ne este foarte greu sa fim siguri de locul in care am intrat in timpul operatiei, de aceea trebuie sa avem o legatura cu pacientul, ne explica doctorul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nu raspundea la tratament asa ca singura varianta era operatia. Va aratam ce trebuia sa indure biata femeie din cauza bolii, cu doar cateva minute inainte de operatie. Stia ca este singura ei sansa si visa la o viata normala. A intrat in sala de operatii cu o dorinta mare: „am un nepotel si cea mai mare dorinta a mea este sa il tin de mana si sa il plimb.”


Nu doare! „Pe creier nu exista centri de durere de aceea nu este necesar sa anesteziem creierul. Este sufiecient sa anesteziem doar partea de sus a capului”
, ne explica medicul.

Priviti cu atentie imaginile. In timpul operatiei, incet, incet mana si piciorul femeii isi pierd din tremurat. Dupa patru ore, femeia a iesit din operatie cu visul implinit. Boala Parkinson este o boala care vine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor.
Si pentru ca zona respectiva joaca un rol important in controlul miscarilor, bolnavii fac gesturi rigide, sacadate si incontrolabile.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.