Ti-ar placea sa fii tot timpul tanara si frumoasa? Uite ce metoda revolutionara au descoperit oamenii de stiinta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 09:06

Raspunsul la intrebarea cum putem incetini procesul imbatranirii intrebarii este, aparent, simplu si la indemana oricui.

Cel putin asta sustin ultimele cercetari medicale. Specialistii sustin ca daca vom consuma mai putine calorii vom arata tinere si frumoase pentru mai mult timp. De asemenea, consumul redus de calorii nu doar incetineste imbatranirea organismului, ci si previne riscul aparitiei unor boli cronice cum ar fi schizofrenia, diabetul sau cancer.

Cercetatorii suedezi au descoperit ca, odata cu trecerea timpului, o persoana ar trebui sa consume alimente sarace in zahar si proteine, dar bogate in vitamine si minerale.
Acest lucru va avea un efect de durata asupra organismului, mentinandu-l in forma fizica si psihica pe timp indelungat. Si asta pentru ca un consum redus de proteine si zahar, ajuta corpul sa produca in exces o enzima, numita peroxiredoxina, care ajuta in lupta contra efectelor imbatranirii.

Pe masura ce inaintam in varsta, acesta enzima se gaseste in cantitati din ce in ce mai mici in organism.

Autorul studiului, Mikael Molin, cercetator la Universitatea din Gothenburg, sustine ca aceasta enzima, peroxiredoxina, poate ajuta organismul uman sa inlature inclusiv efectele dezastroase ale unei boli congenitale sau ale unei
mutatii genetice ereditare.

 

Taguri: