Se pare ca beneficiile leguminoaselor nu se reduc la continutul lor nutritional, ci se adauga un efect foarte special, datorat fibrelor si indicelui glicemic foarte scazut.
Stim de 35 de ani ca daca consumam fasole, mazare sau linte nu ne ducem nici macar la 50% din nivelul de zahar din sange (glicemia) obtinut cu aceeasi cantitate de carbohidrati sub forma de paine, paste sau cartofi (D. J. Jenkins et al.
Asadar, cand vrei sa mananci unele alimente cu index glicemic mare precum orezul alb sau cartofii, combina-le cu leguminoase. Cu cat mai multe, cu atat mai bine, se digera mai lent, oferindu-ti satietate.
Mai mult, substituirea unei portii de orez alb pe zi cu o portie de leguminoase a fost asociata cu un risc cu 35% mai mic de sindrom metabolic sau pre-diabet (J.
Cititi continuarea pe kfetele.ro.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?