Ti-e frica de ei? Iata ce s-ar intampla daca GANDACII ar disparea de pe Terra

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 19:57

Majoritatea ii detesta, in special femeile, mai ales atunci cand isi fac aparitia in case. Este vorba despre gandaci, care le pot provoca adevarate fobii unora dintre noi.

Totusi, va vine sa credeti sau nu, disparitia lor ar provoca un adevarat haos pe pamant, asta pentru ca ei au un rol major in ecosistemul Terrei.

"Gandacii consuma o cantitate importanta de materie aflata in descompunere, materie care contine foarte mult azot. Ei elimina acest element prin fecale care, la randul lor, ajung sa fie folosite de plante dupa ce ajung in sol. Cu alte cuvinte, fara gandaci existenta plantelor si copacilor pe Terra ar fi pusa sub semnul intrebarii", a declarat un cercetator de la Universitatea din Texas.



Pe langa acest lucru, gandacii reprezinta si prima sursa de hrana pentru pasari si alte mamifere mici.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.