Ti se pare ca jocurile video sunt doar o pierdere de timp? Uite cum au salvat vieti

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 06:59

In majoritatea cazurilor, in orice discutie legata de jocurile multiplayer nu este luat in calcul faptul ca acestea conecteaza oamenii printr-un simplu headset.

In mediul online, discutiile se rezuma de multe ori la strategii ce trebuie aplicate in timpul jocului sau la injuraturi, insa sunt cateva povesti care se abat de la regula.

 

De exemplu, un adolescent din Canada a devenit celebru dupa ce a salvat viata unui tanar jucator autist care prezenta semne serioase de depresie si care ameninta ca se va sinucide.

 

In afara de profilul din joc, tanarul din Canada nu avea idee cine era celalalt adolescent sau unde locuia. Acest

lucru nu l-a oprit insa. El a contactat politia, care a intrat in legatura cu tanarul autist prin Xbox Live.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Jador, declarații neașteptate despre relația cu Oana Ciocan: „Am încercat să fac copii cu Oana. Era o dată în care trebuia să facem.”

Dupa o discutie de cateva ore cu el, autoritatile au contactat parintii copilului, care nu aveau idee ca fiul lor avea probleme serioase. A

fost nevoie de interventia tanarului din Canada, care locuia la 2.400 km departare, pentru ca ei sa-si dea seama.

 

Un alt om, Robert Chambers, a beneficiat de ajutorul strainilor din online. In timp ce se juca un incendiu a izbucnit in casa lui. Distrofia musculara de care sufera l-a impiedicat sa ajunga la un telefon pentru a alerta autoritatile, asa ca a cerut ajutor celor cu care se juca online.

 

In cateva minute barbatul a fost salvat de pompieri de la o moarte sigura.

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.