Tichete cadou de sărbători pentru această categorie de persoane: Care este valoarea acestora și cine va putea beneficia de ele

Autor: Cristina Mocanu

O anumită categorie de români va beneficia de tichete cadou înainte de sărbători.

Sursa: pexels.com

O anumită categorie de români va beneficia de tichete cadou înainte de sărbători.

În căutarea consolidării tradițiilor și promovării unui spirit de egalitate, guvernul român explorează posibilitatea acordării de tichete cadou pentru o anumită categorie de români.

Categoria de români care va primi tichete cadou înainte de Crăciun

Cu scopul de a marca și aprecia rolul bărbaților în societate, guvernul român examinează posibilitatea de a introduce tichete cadou în valoare de 300 de lei pentru această categorie de persoane.

Astfel, la fel ca în cazul femeilor care primesc astfel de beneficii cu ocazia Zilei Femeii, bărbații ar putea beneficia de un stimulent financiar cu ocazia Zilei Bărbatului, sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie.

Propunerea vine ca rezultat al eforturilor depuse de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, sub conducerea ministrului Gabriela Firea. Aceasta a subliniat importanța promovării egalității de șanse între sexe și a anunțat un proiect menit să ofere și bărbaților recunoașterea și beneficiile cuvenite în această zi specială.

Cu toate acestea, până în prezent, măsura nu a fost implementată, lăsându-i pe domni fără această atenție financiară în 2023.

Vin cu o veste bună pentru bărbații şi băieții noştri. Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaților, discriminați mai puţin ce-i drept.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalității de șanse şi de tratament între femei şi bărbați. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaștem şi situațiile în care domnii sunt dezavantajați”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: 100 de lei cadou de Sărbători pentru români! Tichetele sociale se primesc în baza buletinului

Ce prevede mai exact această propunere?

Propunerea presupune acordarea unor tichete cadou în valoare de 300 de lei, similare celor acordate doamnelor cu ocazia Zilei Femeii. Acestea ar fi acordate în mod legal, scutite de impozite, cu condiția ca beneficiul să fie inclus în contractul de muncă sau în regulamentul intern al instituției.

Astfel, se urmărește atenuarea diferențelor dintre beneficiile oferite femeilor și celor oferite bărbaților în cadrul politicii de resurse umane.

În așteptarea unei decizii oficiale, este posibil ca anul viitor să aducă schimbări semnificative în ceea ce privește recunoașterea și recompensarea bărbaților în ziua lor specială.

Citește și: Veste bună pentru sute de mii de români! Statul va acorda ajutoare în valoare de 500 de lei

Astfel, propunerea vine ca un răspuns la necesitatea de a promova echitatea de gen și de a recunoaște eforturile bărbaților în cadrul societății. Într-o încercare de a crea un cadru în care beneficiile să fie echitabil distribuite între sexe, inițiativa Ministerului reflectă angajamentul pentru un tratament egal în ceea ce privește recunoașterea contribuției aduse de femei și bărbați. Cu toate acestea, deși ideea este în dezbatere, măsura rămâne încă să fie implementată, lăsând în aer întrebarea dacă bărbații vor beneficia de această atenție financiară în următorii ani.