Luni, 12 septembrie 2022, Ministerul Finanțelor a adus în vedea publicului Proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul II al anului 2022. Creșterea reprezintă 30 de lei în plus pentru cele acordate per eveniment și 20 de lei pentru cele lunare.
Valoarea tichetelor culturale va fi majorată
Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și Ministerul Culturii nr. 2.061/3.318/2022 stabilește creșterea valorii tichetelor culturale începând cu tichetele aferente lunii august, ce se vor acorda în luna septembrie și își vor păstra valoarea până în luna martie a anului 2023.
În anii precedenți, valoarea tichetelor culturale erau de 170 lei/lună, respective 350 lei/eveniment, iar majorarea va reprezenta 30 de lei în plus pentru cele acordate pentru eveniment, ajungând la 380 de lei și 20 de lei pentru cele lunare, adică
Încă de la data de 1 februarie 2022 toate tipurile de tichete acordate salariaților au fost emise doar pe card, iar cele emise pe hârtie până la 31 ianuarie 2022 pot fi folosite în continuare până la expirarea lor.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Unde pot fi folosite tichetele culturale
Potrivit Legii 165/2018, biletele culturale se pot acorda angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri și servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme și altele.
De tichetele culturale pot beneficia următoarele categorii: instituțiile publice centrale și locale, operatorii economici, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile, indiferent de forma juridică de organizare și de forma de proprietate și instituțiile financiare împreună cu cele de
credit.Pentru ca un tichet cultural să fie valid, fie în format electronic sau tipărit, acesta va trebui să prezinte următoarele date:
Numele și adresa emitentului; valoarea nominală a tichetului; perioada de valabilitate a tichetului; interdicția de a fi întrebuințat pentru achiziționarea altor bunuri decât cele pentru care a fost destinat; numele, prenumele și codul numeric personal ale salariatului.
Surse: avocatnet.ro, hashtagnews.ro, e-juridic.manager.ro