Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis că în anul școlar 2022-2023 sunt 405 mii de copii care trebuie să primească tichetele educaționale în valoare de 500 de lei. În perioada septembrie-noiembrie, 160.000 de copii au primit banii.
Tichete de 500 de lei pentru 190.000 de copii. Banii intră pe card până vineri, 23 decembrie
Marcel Boloș a dezvăluit că până pe vineri, 23 decembrie, încă 190.000 de copii o să primească cei 500 de lei, iar restul de 55.000 în perioada ianuarie-februarie.
„Cred că mai sunt câteva de virat, dar oricum primesc toți banii înainte de sărbători. Am promis că până în data de 9 decembrie, e adevărat, dar am avut ceva probleme cu listele de beneficiari.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Copiii din medii vulnerabile ar putea primi bani pentru rechizite și îmbrăcăminte
De asemenea, Marcel Boloș a mai declarat că, începând cu anul școlar 2023-2024, copiii ar putea să primească voucherele educaționale pentru rechizite și îmbrăcăminte înainte de începutul anului școlar, iar valoarea acestora ar putea să crească până la 750 de lei.
„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.
Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi. Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional.”, a mai spus Marcel Boloș, pentru edupedu.ro