Tichete de Crăciun pentru locuitorii acestui oraș. Copiii vor primi și ei dulciuri în valoare de 80 de lei

Author: Laura Macovei
Actualizat: 10 nov 2023, 19:15

Tichete de Crăciun pentru locuitorii acestui oraș. Copiii vor primi și ei dulciuri în valoare de 80 de lei

Sursa: PixaBay

Se apropie sărbătorile de iarnă și odată cu acestea sărbătoarea preferată a celor mici, dar și a adulților: Crăciunul. Cu această ocazie, primăria unui oraș vine cu vești bune pentru români.

Primăria din Rovinari oferă câte 10 vouchere de persoană cu ocazia sărbătorilor de iarnă și câte un pachet de dulciuri în valoare de 80 de lei pentru copii. 

Tichete sociale Crăciun 2023. Cine va primi câte 100 de lei

Veștile bune vin din partea Primăriei Rovinari, județul Gorj. Anumiți locuitori din Rovinari vor primi un cadou de Crăciun ce constă într-un tichet. Cei care vor beneficia de acest ajutor sunt familiile al căror venit pe membru de familie nu depășește 634 de lei.

Dacă vă încadrați, următorul pas este să depuneți o cerere până pe 24 noiembrie la Primăria Rovinari. 

Citește și: Oficial! Crește salariul minim pe economie de la 1 noiembrie, în agricultură și construcții. Câți bani vor primi angajații

Banii vor putea fi utilizați doar pentru anumite produse.

„Tichetul social este reglementat de Legea nr. 248/2015 si de normele metodologice aferente. Este acordat de primarii, din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata. De la 1.03.2023 valoarea nominala a unui tichet social pentru gradinita a crescut de la 105.1 lei, la 119.6 lei. Pentru anul 2022, Institutul National de Statistica a publicat o rata a inflatiei de 13,8% iar valoarea Indicatorului Social de Referinta va creste de la 525,5 lei, la 598 de lei. Tichetele pot fi folosite doar pentru achizitionarea produselor necesare prescolarilor: produse alimentare, de igiena, imbracaminte, incaltaminte, rechizite si articole scolare. Nu pot fi folosite pentru a achizitiona tigari si produse alcoolice,” au transmis autoritățile.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Copiii vor primi un pachet de dulciuri în valoare de 80 de lei 

De asemenea, răsfățați vor fi și cei mici, care vor primi câte un pachet cu dulciuri în valoare de 80 de lei. 

În acest context, Primăria Rovinari își propune să ajute de Crăciun familiile nevoiașe din oraș, oferindu-le câte 100 de lei.

Citește și: Copiii vor primi mai mulți bani de la stat în anul 2024! Cu cât vor fi majorate alocațiile celor mici

„Cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023, Consiliul Local al orașului Rovinari și Primăria Rovinari vor acorda tichete sociale cu o valoare de 100 lei/tichet cu T.V.A. și pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 lei/pachet cu T.V.A.,

conform legislației în vigoare, pentru familiile/persoanele cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a orașului Rovinari, ale căror venituri/membru de familie se încadrează până la suma de 634 lei/lună (limita maximă admisă pentru beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010) ”, mai spun autoritățile.

Înscrierile se efectuează în perioada 01.11.2023-24.11.2023, între orele 10:00-15:00, la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială.