Tichete de creșă 2023. Salariații pot primi tichete de 600 de lei pentru achitarea taxei

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 iul 2023, 13:23

Salariații pot primi tichete de 600 de lei pentru achitarea taxei

Sursa: Pexels.com

Tichete de creșă 2023. Tichetele de creșă sunt primite lunar de către angajații care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului.

Tichete de creșă 2023. Biletele de valoare ce sunt încărcate cu 600 de lei pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul, chiar dacă acestea sunt de stat sau private.

Citește și: Salariații pot munci de acasă câte patru zile pe lună. Iată condiția pe care trebuie să o îndeplinească

Salariații pot primi tichete de 600 de lei pentru achitarea taxei

Tichetele de creșă doresc să ajute persoanele ce sunt nevoite să se întoarcă mai devreme la muncă, după ce în fiecare an, mii de oameni își iau concediu pentru creșterea copilului, astfel afectând producția economică a României. Astfel autoritățile au decis să caute mai multe soluții prin care să îi ajute pe români să se întoarcă mai repede la muncă, fără să își facă griji pentru cel mic.

O soluție cu care au venit parlamentarii au fost tichetele de creșă cu ajutorul cărora oamenii ce sunt în concediu pentru creșterea copilului pot plăti servicii de specialitate pentru supravegherea şi dezvoltarea copilului. Valoarea tichetului de creșă a crescut în anul 2023, la 600 de lei, până în luna aprilie a anului 2023, angajații primind doar 570 de lei. 

Se dorește ca valoarea tichetului de creșă să rămână la valoarea de 600 de lei până în luna septembrie, atunci când există posibilitatea de a se discuta despre o posibilă majorare a valorii acestora.

Există și câteva condiții pe care angajații trebuie să le îndeplinească pentru a primi tichetele de creșă de 600 de lei, mai exact acestea trebuie să aibă în grijă un copil în vârstă de maxim doi ani, sau trei ani în cazul copiilor cu handicap, şi nu mai beneficiază de concediu şi indemnizaţie acordate pentru creşterea copilului, relatează romaniatv.net.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Pentru ce categorie de angajați ar putea crește salariile de la 1 septembrie 2023! Câți bani ar putea primi românii

Documentele necesare pentru solicitarea tichetelor de creșă

Pentru a obține aceste tichete de creșă în valoare de 600 de lei trebuie să puneți la dispoziție un dosar ce conține u documente de identitate sau justificative.

Angajații ce doresc să depună o astfel de solicitare trebuie să prezinte o cerere tip, un act doveditor eliberat de creşa la care este înscris copilul, dar şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt părinte sau tutore legale nu beneficiază de tichete de creşă.

Un alt document ce nu trebuie să lipsească din dosarul părinților este o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru creșterea copilului.

Dosarul trebuie să fie completat și de o copie după certificatul de naștere al copilului, dar și alte documente pe care angajatorul le poate solicita.

Citește și: Patronii nu au voie să își pună angajații la muncă în acest interval orar. Sancțiunile pentru angajatori sunt cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?