Tichete de creșă 2023. Biletele de valoare ce sunt încărcate cu 600 de lei pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul, chiar dacă acestea sunt de stat sau private.
Citește și: Salariații pot munci de acasă câte patru zile pe lună. Iată condiția pe care trebuie să o îndeplinească
Salariații pot primi tichete de 600 de lei pentru achitarea taxei
Tichetele de creșă doresc să ajute persoanele ce sunt nevoite să se întoarcă mai devreme la muncă, după ce în fiecare an, mii de oameni își iau concediu pentru creșterea copilului, astfel afectând producția economică a României. Astfel autoritățile au decis să caute mai multe soluții prin care să îi ajute pe români să se întoarcă mai repede la muncă, fără să își facă griji pentru cel mic.
O soluție cu care au venit parlamentarii au fost tichetele de creșă cu ajutorul cărora oamenii ce sunt în concediu pentru creșterea copilului pot plăti servicii de specialitate pentru supravegherea şi dezvoltarea copilului. Valoarea tichetului de creșă a crescut în anul 2023, la 600 de lei, până în luna aprilie a anului 2023, angajații primind doar 570 de lei.
Se dorește ca valoarea tichetului de creșă să rămână la valoarea de 600 de lei până în luna septembrie, atunci când există posibilitatea de a se discuta despre o posibilă majorare a valorii acestora.
Există și câteva condiții pe care angajații trebuie să le îndeplinească pentru a primi tichetele de creșă de 600 de lei, mai exact acestea trebuie să aibă în grijă un copil în vârstă de maxim doi ani, sau trei ani în cazul copiilor cu handicap, şi nu mai beneficiază de concediu şi indemnizaţie acordate pentru creşterea copilului, relatează romaniatv.net.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Documentele necesare pentru solicitarea tichetelor de creșă
Pentru a obține aceste tichete de creșă în valoare de 600 de lei trebuie să puneți la dispoziție un dosar ce conține u documente de identitate sau justificative.
Un alt document ce nu trebuie să lipsească din dosarul părinților este o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt părinte sau tutore legal nu beneficiază de concediu şi indemnizaţie pentru creșterea copilului.
Dosarul trebuie să fie completat și de o copie după certificatul de naștere al copilului, dar și alte documente pe care angajatorul le poate solicita.