Tichete de masă 2023. Crește valoarea tichetelor de masă. Cine sunt angajații care vor primi mai mulți bani și de când se aplică măsura

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 20 iul 2023, 11:05

Începând cu data de 1 august 2023, valoarea tichetelor de masă va ajunge la 35 de lei și, de la 1 ianuarie 2024, va crește la 40 de lei

Tichete de masă 2023. Nu mai durează mult și unii români vor primi tichete de masă mai consistente. Anunțul vine din partea lui Marcel Ciolacu, premierul României.

Tichete de masă 2023. Începând cu data de 1 august 2023, unii angajați români vor primi tichete de masă mai mari. Mai mult decât atât, valoarea acestora urmează să crească, din nou, din anul 2024.

Tichete de masă 2023. Cine sunt angajații care vor primii mai mulți bani

Marcel Ciolacu a afirmat că, începând cu data de 1 august 2023, valoarea tichetelor de masă va ajunge la 35 de lei și, de la 1 ianuarie 2024, va crește la 40 de lei.

„În perioada imediat următoare, vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”, a mai precizat acesta.

Cu toate acestea, nu toți angajații care primesc tichete de masă se vor bucura de această majorare, deoarece decizie este la latitudinea angajatorului. Prin urmare, doar angajații ai căror patroni sunt de acord să ofere tichete de masă mai mari se vor bucura de bani în plus.

Citește și: Care sunt cele 14 alimente de bază care se vor ieftini. Prețul alimentelor va scădea pentru o perioadă limitată

Angajatorii care vor să mărească valoarea tichetelor de masă trebuie, mai întâi, să analizeze disponibilitatea fondurilor care sunt necesare, pentru a vedea dacă pot sau nu să ofere acest beneficiu financiar. Multe firme nu vor să ofere bani mai mulți, deoarece dau vina pe inflație și pe situația economică dificilă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

PNL propune eliminarea voucherelor de vacanță

Voucherele de vacanță pot deveni istorie, deoarece PNL vrea eliminarea lor, cu scopul de a acoperi deficitul bugetar pe care îl are țara noastră. Propunerea a fost făcută în discuțiile coaliției de guvernare, în timp ce PNL și PSD discută, în aceste zile, un pachet ce cuprinde mai multe măsuri fiscale, precum creșterea taxelor și a impozitelor, dar și introducerea unor noi impozite.

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, este de părere că decizia ar avea doar efecte negative, deoarece mulți români își permit concedii la mare sau la munte doar prin intermediul voucherelor de vacanță, iar turismul românesc ar avea foarte mult de pierdut în acest fel.

Citește și: Românii care beneficiază de vouchere în valoare de 2.500 de lei! Gabriela Firea a făcut anunțul: „Vrem să ajutăm”

„Gândiți-vă că dacă asta trece, la anul s-a închis totul. Dacă voucherele dispar, gata, o să vedeți câte baze turistice o să rămână de izbeliște pentru că nu ai cum să supraviețuiești. Asta a fost o măsură dată tocmai ca să se compenseze partea de finanțări pentru turism. Operatorii economici neavând o voce puternică este normal ca Guvernul să acționeze în acest fel”, a transmis acesta, conform replicaonline.ro.