Tichete de masa. Cu cat creste valoarea bonurilor de masa si ce se intampla cu tichetul de cresa

Author: Luiza Stama
Actualizat: 01 feb 2021, 22:50

Majorarea care se aplica din aceasta luna la tichetele de masa a fost confirmata de actele normative publicate in Monitorul Oficial. Iata care este acum valoarea bonurilor de masa.

Angajatii care primesc tichete de masa vor primi din octombrie bonuri cu valoarea modificata, dupa cum se arata in Ordinul Ministerului Muncii 1.452 pe 2020, care stabileste cuantumul maxim al unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2020, dar si de Ordinul Ministerului Muncii 1.352 pe 2020, care stabileste suma care se acorda lunar sub forma de tichet de cresa in acelasi semestru.

Tichete de masa- valoarea modificata din octombrie

Ambele ordine au fost publicate in Monitorul Oficial si se aplica in perioada octombrie 2020- martie 2021.

Astfel, valoarea pentru tichete de masa se modifica de la 20 de lei la 20,01 lei, iar valoarea unui tichet de cresa ramane neschimbata, 470 de lei.

In aprilie 2020 s-a stabilit cea mai recenta modificare la valorile tichetelor luate in discutie, cand tichetele de masa au crescut de la 15,18 la 20 de lei, iar tichetul de cresa a crescut de la 460

la 470 de lei.

Tichete de masa pentru pensionari

Si pensionarii vor beneficia de tichete de masa! Aproximativ 260.000 de pensionari vor primi tichete electronice pentru masa calda, dupa cum a anuntat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos. Aceasta a precizat ca valoarea unui tichet de masa va fi de 180 de lei/luna, bugetul total al proiectului fiind de 100 de milioane de euro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sunt cele legate de varsta: persoanele varstnice de peste 75 de ani urmeaza sa beneficieze de aceasta schema de sprijin, cu conditia sa aiba o pensie sociala de 704 lei, asa cum astazi avem cuprins in reglementarile legale in vigoare.", a spus Marcel Bolos, potrivit adevarul.ro

.

Tichetele pentru masa calda vor fi acordate pensionarilor cu varsta peste 75 de ani, care locuiesc singuri si au venituri la nivelul pensiei sociale, respectiv 704 lei. Tichetele de masa vor fi disponibile si pentru persoanele fara adapost sau familiile care au fost evacuate si familiile cu copii care nu au domiciliu stabil.

Citeste si: Se dau 720 de lei de persoana! Mii de romani vor primi acesti bani in decembrie

Citeste si: Se dau bani de la stat pentru elevi! Ce criterii trebuie îndeplinite

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?