Tichete de masă mai mari pentru bugetari. Valoarea acestora a crescut și ajung la posesori înainte de sărbătorile de iarnă

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 nov 2022, 11:01

Tichete de masă mai mari pentru bugetari. Valoarea acestora a crescut și ajung la posesori înainte de sărbătorile de iarnă

Sursa: Istock

Bugetarii primesc tichete de masă mai mari, după ce au beneficiat și de unele majorări salariale. Valoarea tichetelor de masă a ajuns la 30 de lei, iar banii vor ajunge la ei înainte de Crăciun.

Bugetarii primesc tichete de masă mai mari. De la 20 de lei, acestea ajung la 30 de lei, iar măsura a intrat în vigoare începând cu data de 1 noiembrie.

Bugetarii primesc tichete de masă mai mari

Vești bune pentru angajații CFR! Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat semnarea unui nou Act Adițional, la Contractul Colectiv de Muncă.

În urma acestuia, angajații CFR beneficiază de o majorare salarială de 6%, începând cu data de 1 decembrie 2022.

De asemenea, și valoarea tichetelor de masă va crește la 30 de lei de la 20 de lei, măsură ce a intrat deja în vigoare, de la data de 1 noiembrie 2022.

„Angajaţii CFR SA încheie anul 2022 cu o creştere salarială cu 16%! Compania Naţională de Căi Ferate « CFR » SA a semnat noul Act Adiţional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de

6%, de la 1 decembrie 2022, şi creşterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON”
, se anunță pe contul de Facebook al companiei.

Citeste si: Românii ar putea primi vouchere pentru facturile la energie și pentru lemne de foc. Cum se va intra în posesia banilor

Mai mult decât atât, începând cu data de 1 iunie 2022, angajații CFR SA au mai primit o mărire salarială cu 10%, iar valoarea tichetelor de masă ajunsese de la 15 lei

la 20 de lei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaţilor cu 16% şi a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menţionăm faptul că, în anul 2021 angajaţii CFR SA nu au beneficiat de nicio creştere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată în decembrie 2020!”, a mai precizat CFR SA.

Tichete de masă în valoare de 30 de lei de la 1 iulie 2022

În luna iunie, Klaus Iohannis, președintele României, a promulgat o lege ce stabilește că valoarea unui tichet de masă nu poate depăși suma de 30 de lei. Cu toate acestea, companiile au ales dacă vor sau nu să ofere acest privilegiu angajaților.

Excepție de la regulă fac organizațiile sindicale legal constituite care pot să acorde, din fondurile proprii, tichete cadou membrilor care nu au calitatea de angajați.

Mai mult decât atât, legea permite și ca plata taberelor școlare ale copiilor să poată fi făcută cu voucherele de vacanță ale părinților.

Citeste si: Alocațiile copiilor s-ar putea majora. Ce sume vor primi aceștia începând cu data de 1 ianuarie 2023

Pentru un angajat care lucrează 22 de zile pe lună, valoarea totală a tichetelor de masă oferite ajunge la 443,74 de lei.