Tichete de masă, transport gratuit și o zi liberă de la serviciu sau școală! Beneficiile de care se bucură românii care fac acest gest

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 23 oct 2023, 14:07

Ce primești dacă alegi să donezi sânge?

Sursa: Pexels.com

Vești bune pentru acești români! Donatorii de sânge pot primi tichete de masă, transport gratuit și o zi liberă de la școală sau serviciu.

Angajații din Români sunt încurajați să doneze sânge. Fapta bună va fi răsplătită cu tichete de masă, transport gratuit și o zi liberă de la școală sau de la muncă.

Donatorii de sânge vor fi recompensați în România

Dacă până acum aveai sentimentul că salvezi o viață în momentul în care donezi sânge, acum fapta bună va fi și răsplătită. Cei ce aleg să doneze sânge s-ar putea alege cu tichete de masă, o zi liberă de la școală sau de la muncă, dar și cu transport gratuit.

Trebuie să știi faptul că nu oricine poate beneficia de acest pachet atractiv, ci doar donatorii de sânge fideli, cei care au donat sânge de mai multe ori sunt eligibili pentru aceste recompense. Inițiativa se aplică tuturor salariaților, elevilor/studenților, dar și militarilor.

În schimbul donării de sânge, aceștia pot primi până la șapte tichete de masă, o zi liberă de la școală sau de la muncă, dar și transport gratuit în ziua recoltării.

În cazul în care o persoană care donează sânge în aceeași localitate în care locuiesc și lucrează, vor primi o reducere de 50% la transportul în comun, timp de o lună.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Veștile bune nu se opresc aici

Cei care aleg să doneze sânge regulat vor putea beneficia și de investigații medicale. În acest caz, donatorii vor avea parte și de un examen radiologic pulmonar și un examen biologic extins în fiecare an.

Pentru cei care donează sânge într-un mod regulat, medicii le oferă un tratament și un substitutiv cu fier, acesta fiind de asemenea gratuit.

De toate aceste beneficii se vor bucura cei care în ultimii doi ani au donat sânge respectând intervalul minim permis între două donări consecutive.

Deși persoanele care vin să doneze sânge o fac în semn de omenie și pentru a salva o viață, fără a aștepta ceva la schimb, medicii speră că introducerea acestor recompense va încuraja și mai mult donarea de sânge în România, spitalele având mare nevoie de sânge.

Pentru a dona sânge trebuie să ai între 18 și 60 de ani și cel puțin 50 de kilograme. Donatorii nu trebuie să fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele șase luni și să aibă o anumită tensiune arterială.