Salariații cu copii vor primi 300 de lei, neimpozabili, din partea angajatorilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie, de Ziua Copilului. Iată când mai pot salariații să primească astfel de cadouri .
Citește și: Tichete educaționale 2023: Cardurile elevilor au fost încărcate cu 500 de lei
Tichete de 300 de lei pentru angajații cu copii
Angajații din România pot primi astfel de tichete cu diverse ocazii, iar una dintre acestea este Ziua Copilului, atunci când salariații cu copii vor primi suma de 300 de lei. Această sumă poate fi primită sub formă de bani sau tichete, iar acestea sunt venituri neimpozabile în cazul în care valoarea acestora nu depășește suma de 300 de lei per angajat.
Cadourile în bani sau în natură pot fi oferite angajaților în următoarele cazuri:
- cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.
- cadouri oferite femeilor cu ocazia zilei de 8 martie.
- cadouri oferite angajaților pentru copiii minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.
Această prevedere poate fi regăsită și în ceea ce privește contribuțiile sociale la art.
142 lit. b) din Codul fiscal care spune: ”cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de munca în suma de 300 lei/persoana nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale”.Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Aceste cadouri trebuie să fie menționate în contractul de muncă ori în regulamentul intern. Începând din anul 2022, firmele pot oferi aceste cadouri angajaților pentru fiecare copil în parte, în limita a 300 de lei.
Citește și: Valoarea tichetelor de masă va crește la 40 de lei. Anunțul a fost făcut de Premierul Nicolae Ciucă
Noi vouchere ce vor ajuta la creșterea natalității din România
Gabriela Firea a anunțat un nou pachet pentru creșterea natalității este gata şi în proces de avizare la celelalte ministere de linie. „Familia e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a mai spus prim-vicepreşedinta PSD.
Potrivit analizelor realizate de Ministerul Educaţiei, aproximativ 15.000 de familii nu au putut să își înscrie anul trecut copiii la grădiniţă, din lipsă de locuri. Până în prezent au fost primite 12.400 de solicitări în cadrul Programului pentru Creşterea Natalităţii, iar dintre acestea, peste 2.700 de dosare au fost declarate eligibile.
„Am propus, de asemenea, ca aplicarea cotei reduse de TVA şi pentru livrarea de scaune auto pentru copii. Vom urmări, după ce va intra în vigoare acest proiect, ca marile magazine să nu ridice artificial preţul produselor menţionate, aşa cum s-a întâmplat de multe ori până acum, astfel încât această reducere de TVA să fie de un real ajutor familiilor cu copii. Programul social de interes naţional de prevenire a afecţiunilor care pot apărea în timpul sarcinii „MATERNA”. Vouchere Materna sunt gândite pentru a veni în sprijinul viitoarelor mame, după săptămâna a zecea de sarcină, este în valoare de 2.500 de lei şi poate fi folosit pentru consultaţiile şi analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate prin sistemul public de asigurări de sănătate. Programul social de interes naţional de prevenţie „Un copil, un zâmbet”, anunță Gabriela Firea.
Citește și: Se dau 1.450 de lei de persoană! Cine primește banii? Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursa: romaniatv.net