Tichete sociale de Paște 2023. Primăriile vor oferi tichete sociale de 200 de lei. Iată cine poate beneficia de aceste tichete sociale, dar și care sunt documentele necesare

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 15 ian 2024, 00:40

Primăriile vor oferi tichete sociale de 200 de lei

Sursa: PixaBay

Tichete sociale de Paște 2023. Iată care sunt persoanele care primesc 200 de lei din partea consiliului local, dar și care sunt documentele necesare.

Tichete sociale de Paște 2023. Direcția de Asistență Socială Brașov a anunțat începerea unui program dedicat pensionarilor, cu ocazia sărbătorilor pascale. Iată care sunt condițiile pentru a primi tichete sociale de 200 de lei.

Citește și: Ce pot cumpăra persoanele care au primit vouchere sociale. Amenzile pe care le riscă, dacă nu respectă regulile

Cine poate primi tichete sociale de Paște

Direcția de Asistență Socială Brașov a anunțat începerea unei campanii pentru pensionari, numită „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia sărbătorilor pascale ale anului 2023. În acest an au avut loc anumite modificări cu privire la campanie, mai exact pensionarii vor primi tichete sociale în valoare de 200 de lei, pe un suport electronic. 

Persoanele ce pot beneficia de aceste tichete sociale de Paște trebuie să fie pensionari care au domiciliul stabil în municipiul Brașov și au venituri de până la 1700 lei pe lună. Pensionarii

trebuie să aibă vârsta minimă de 63 de ani, când este vorba de femei și 65 de an, când este vorba de bărbați sau împlinesc vârsta până în data de 31.12.2023. Pentru a primi aceste tichete speciale de Paște, cetățenii nu trebuie să aibă datorii față de bugetul local. 

Suma de 200 de lei va fi primită de beneficiari în format electronic, acestea fiind valabile doar pentru achiziționarea de produse alimentare. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre bonurile de masă 2023. Ce valoare maximă s-a decis

Documente necesare pentru a primi tichete sociale de Paște

Persoanele ce îndeplinesc toate condițiile menționate trebuie să depună o cerere, în perioada 13.03.2023-

13.04.2023, alături de următoarele documente:

 

  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoțită de documente medicale din care să reiasă
  • incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

Această cerere, alături de documentele menționate anterior, pot fi depuse online, pe adresa [email protected],

fie la sediul instituției. Cei ce ajung să beneficieze de acest ajutor din partea primăriei vor trebui să își ridice tichetele electronice de la sediul DAS Brașov. 

Citește și: Cine sunt angajații care primesc primă de Paște! Câți bani vor lua în mână

 

 Sursa: wowbiz.ro