Tichetele de masă, majorate la 20 de lei! Ce salariu încasează lunar un lucrător comercial, în București

Author: Denisa Avram
Actualizat: 25 iul 2022, 22:40
Valoarea tichetelor de masa creste de la 15 la 20 de lei pentru angajatii Mega Image

Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 20 de lei, de la 15, pentru angajații unui lanț de supermarket-uri.

Potrivit Ordinului Ministerului Muncii 1452/2020, începând cu luna octombrie 2020, valoarea unui tichet de masă nu poate depăşi un maxim de 20,01 lei. Acestă valoare va rămâne neschimbată până în septembrie 2021. Ultima majorare a valorii maxime a tichetelor de masă a fost făcută în aprilie 2020, când a fost majorată de la 15,18 lei la 20 de lei. 

Tichetele de masă, majorate la 20 de lei, pentru angajații unui lanț de supermarketuri

Salariul minim al unui vânzător din București, la 6 luni după angajarea în companie ajunge, în medie, la peste 4.110 lei brut, adică 2.550 lei net.

De asemenea, începând cu luna iunie, un lanț de supermarket-uri a majorat salariile angajaților  din magazine cu 5% şi a crescut valoarea tichetelor de masă la 20 de lei, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În urma creșterii valorii tichetelor de masă oferite de companie, de la 15 lei la 20 de lei, angajaţii din magazinele Mega Image vor primi, în medie, bonuri de masă în valoare de 400 de lei lunar. Astfel, salariile tuturor angajaților din magazine vor crește cu 5% față de nivelul actual.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

În ceea ce privește lanțul de supermarketuri Profi, un șef de magazin poate câstiga 2.400 de lei net, si 300 de lei lunar în bonuri de masa.

Citeste si: Cum vor ajunge bonurile de masa la pensionari. Violeta Alexandru: "Un mic sprijin pentru pensionarii la care ma tot gandesc"

Cât câștigă un lucrător comercial în București

Venitul minim al unui vânzător din București,  după 6 luni de la angajarea în companie, poate ajunge la o medie lunară de peste 4.110

lei brut, respectiv 2.550 lei net. De asemnea, salariul minim pentru un lucrător comercial ajunge la peste 3.870 lei brut, respectiv 2.410 lei net pentru o lună întreagă lucrată, conform romaniatv.net

Citeste si: Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

În această sumă este inclus salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paşte şi de Crăciun, dar şi alte tipuri de bonusuri şi sporuri.

Bonusurile salariale și beneficiile extra salariale rămân neschimbate.

Citeste si: Vești bune pentru acești români! Cine va primi bani în plus? Klaus Iohannis a făcut anunțul