Tichetele de masă vor fi emise exclusiv în format electronic! Schimbarea este introdusă începând cu luna aceasta

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 02 mar 2022, 16:55

Tichetele de masă vor fi emise exclusiv în format electronic! Schimbarea este introdusă începând cu luna aceasta  

Sursa: PixaBay

Începând cu luna aceasta, tichetele de masă, creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță vor fi emise exclusiv electronic, potrivit OUG 130/2021, postată în ultima lună a anului 2021.

Începând cu luna aceasta, tichetele de masă, de creșă, culturale, cadou și voucherele de vacanță vor fi emise doar electronic, conform OUG 130/2021.

Tichetele de masă vor fi emise exclusiv în format electronic

Prin Ordonanţă De Urgenţă Nr. 130/2021 din 17 decembrie 2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative publicată în Monitorul Oficial nr.

1202 din 18 decembrie 2021, tichetele de masă, tichetele de creșă, tichetele culturale și tichetele cadou vor fi emise exclusiv în format electronic. Conform Legii nr. 165/2018 privind acordarea tichetelor de valoare, toate tichetele emise în format fizic rămân valabile până la data de expirare înscrisă pe acestea.

Citeste si: Ce se întâmplă cu tichetele de masă din 2022! Beneficiarii le vor primi în format electronic

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Tichetele de masă reprezintă bilete de valoare acordate angajaţilor lunar, ca alocaţie individuală de hrană, folosite strict pentru plătirea mesei sau pentru cumpărarea de produse alimentare.

Citeste si: Vouchere de vacanţă 2022. Angajații de la privat vor putea beneficia și ei de aceste tichete. Anunțul oficial făcut de Ministrul Turismului

Tichetele de masă pot fi folosite doar în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete sau orice alte tipuri de unităţi care comercializează produse alimentare şi care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu

unităţile emitente de tichete de masă şi trebuie să permită, în mod exclusiv, folosirea tichetelor pentru plata mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare, inclusiv pentru plata online a acestora.