Tie iti apare asta cand atingi degetul mare de cel mic? Uite ce inseamna ca incheietura mainii tale arata asa

Editor: Bogdan Mihai Autor: S.B.
Actualizat: 20 sep 2020, 23:25

Pare ciudat, dar acest semn e dovada evolutiei animalelor.

Cu bratul intins pe o suprafata plana, apropie-ti degetul mare de cel mic si intinde mana putin in sus. Daca vezi in mijlocul incheieturii o ridicatura, inseamna ca ai un muschi arhaic in antebrat. Tendonul pe care il vezi este legat de muschiul numit "palmaris longus", care lipseste la 10-15% din populatia lumii.  

Asta nu ii face mai slabi. Nu exista nicio diferenta in privinta fortei mainilor.

Tocmai pentru ca nu e un muschi esential, este prima optiune a chirurgilor esteticieni atunci cand au nevoie de un muschi pentru un transplant intr-o alta zona a corpului.

Acest muschi este un vestigiu evolutiv si este cel mai dezvoltat la speciile care isi folosesc bratele superioare pentru deplasare, cum sunt lemurii si alte maimute si mai mici la alte specii de primate, cum sunt cimpanzeii sau oamenii.


Acest muschi nu e singurul vestigiu evolutiv. In zona urechilor se afla 3  muschi folositi de unele specii pentru a detecta sursa unui sunet miscand urechile iar la finalul coloanei vertebrale se afla vestigii ale cozii pe care stramosii nostri evolutivi o aveau.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.