TikTok limitează accesul în aplicație. Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Author: Ana Dinu
Actualizat: 26 aug 2021, 11:06
TikTok impune reguli noi de utilizare a aplicatiei
Sursa: PixaBay

TikTok este cea mai utilizată aplicație la momentul actual, mai ales în rândul adolescenților. De-a lungul timpului o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidențialitate și siguranță.

În urma incidentelor provocate de această aplicație, compania a decis să facă schimbări majore. Noile modificări anunțate de producătorii aplicației fac referire la utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, vor fi lansate la nivel global.

TikTok limitează ora de acces a adolescenților în aplicație

Prima măsură pe care compania care deține aplicația TikTok o va introduce este o fereastră pop-up care le cere adolescenților cu vârsta sub 16 ani să aleagă cine le poate vizualiza videoclipurile înainte de a le posta.

”Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ – alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor – dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare recentă a companiei.

Totodată, conținutul realizat de copiii cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile 16 și 17 ani vor fi setate automat la opțiunea ”nimeni”.

Ultilizatorii au opțiunea de a schimba această setare.

A doua măsură pe care TikTok o va implementa este aceea de a limita notificările de tip push. Compania a spus că va reduce perioada de timp în care cei sub 18 ani pot să primească acest tip de notificări.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

De asemenea, cei cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push după ora 21:00, în timp ce, cei cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani de la ora 22:00.

Citeste si: Un tânăr a ajuns VIRAL pe TikTok după ce a omorât două persoane și a fost condamnat la 24 de ani de închisoare

Regulile impuse de TikTok de la începutul anului 2021

De la începutul anului, compania a anunțat că utilizatorii mai mici de 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru duete și nu vor mai putea fi marcate ca fiind disponibile pentru descărcare. Mai exact, toate conturile utilizatorilor sub 16 ani vor deveni, automat, private.

În același timp, utilizatorii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete.

Citeste si: Cum poți face bani pe TikTok. La ce număr de urmăritori poți face live