Timisoara, SINGURUL ORAS din Romania care apare intr-un TOP al DESTINATIILOR de LUX din Europa!

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 04 iun 2024, 15:36

Nu degeaba se spune ca Banatu-i fruncea! Timisoara este singurul oras, din Romania, care apare intr-un top al destinatiilor turistice de lux, din Europa, dar, accesibile.

Clasamentul realizat de o publicatie americana ne plaseaza pe locul 7, din zece. Timisoara are multe de oferit! Nu ne laudam singuri, ci, jurnalistii de la publicatia americana Huffington Post. Numarul turistilor creste de la an la an. Asa cum Bucurestiul este numit micul Paris, Timisoara se aseamana cu Viena. Imobilele istorice din centrul orasului sunt o copie fidela a cladirilor impozante din capitala Austriei.

Castelul Huniade este cel mai vechi monument istoric din Timisoara. Bijuteria arhitecturala a fost construita in 1443 de Iancu de Hunedoara pe ruinele unui castel din secolul al XIV-lea. Astazi este in restaurare dupa ce autoritatile locale au investit peste 50 de milioane de lei pentru atragerea turistilor.

Un alt obiectiv turistic accesibil este Muzeul Satului Banatean. Intrarea costa doar 4,5 lei, iar turistii au ce vedea.

Mai ales din primavara, atunci cand aici vor locui patru familii cum au trait inaintasii nostri secolul al XIX lea in gospodarii autentice.

##VIDEO124956##

Parcurile si spatiile verzi sunt un alt punct forte al orasului. Florarul imperial Muhle a creat la Timisoara primul soi de trandafir romanesc. Tot el este cel care a creat aceast parc, Parcul Rozelor, care astazi numara peste noua mii de specii.

Si, daca nu v-am convins pana acum, sa vedeti bucataria traditionala banateana!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nu puteti sa plecati de la Timisoara fara sa mancati celebra plescavita sarbeasca. Reteta copiata de la bucatarii de langa granita presupune carne de vita, cartofi prajiti, legume, asezonate cu diferite sosuri. Banatenii sunt multumiti si cu locul sapte, spun, insa, ca Timisoara va ajunge pe podium dupa ce lucrarile de reabilitare din centrul istoric vor fi finalizate.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.