Ține cont de aceste lucruri, atunci când alegi scaunul pentru birou acasă sau pentru firma ta!

Author: O.P.
Actualizat: 21 nov 2020, 06:35
video Foto(4)

Tu ce folosești la birou, un scaun ergonomic sau un scaun tradițional, standard? Când vine vorba de confort, acesta trebuie asigurat și acasă și la muncă. Dacă realizezi o muncă de birou, cu siguranță trebuie să folosești un scaun bun, de calitate, care să fie ergonomic și confortabil.

A te așeza corect pe scaun, înseamnă să reglezi înălțimea scaunului în funcție de corpul tău. Acest lucru este foarte important mai ales pentru cei care lucrează multe ore în șir, stând pe scaun la birou.

Un scaun ergonomic trebuie să aibă următoarele caracteristici principale:

  • Să fie deosebit de confortabil
  • Să nu producă probleme de spate sau la nivelul coloanei vertebrale
  • Să nu producă dureri de gât, brațe sau umeri
  • Să ofere reglarea înălțimii și adâncimii scaunului
  • Să permită reglarea spătarului, unghiul să fie confortabil
  • Să ofere posibilitatea de înclinare a spătarului ce are efect bun asupra spatelui, corpul se poate deplasa liber în toate direcțiile
  • Să permită reglarea cotierelor pentru susținerea brațelor în timp ce se lucrează la calculator o perioadă îndelungată de timp
  • Să aibă și un suport pentru cap, care poate fi reglabil pentru a preveni senzația de gât înțepenit
  • Să mențină sănătatea persoanei care îl folosește, să prevină declanșarea unor boli din cauza posturii defectuoase (ex. dureri de coloană, de spate, diabet, tromboză, obezitate și altele).

Toate aceste caracteristici trebuie să le îndeplinească un scaun ergonomic, de înaltă calitate. Dacă nu apar aceste caracteristici, scaunul poate fi considerat inadecvat și folosirea lui poate favoriza apariția unor probleme de sănătate:

  • Dureri de spate, de coloană, de ceafă, gât, umeri sau brațe
  • Tromboză venoasă din cauza problemelor cu circulația sângelui la nivelul picioarelor
  • Afecțiuni ale coloanei din cauza presiunii asupra unor zone ale acesteia, exercitate de un spătar care nu a fost reglat corect
  • Senzație de gât înțepenit datorată faptului că nu se fac pauze, nu se relaxează capul pe tetiera scaunului.

Un scaun pentru birou acasă trebuie să aibă mecanism de reglare, care să permită înclinarea spătarului, în funcție de mișcarea și poziția utilizatorului. Scaunul trebuie să poată fi reglat pe înălțime, să aibă eventual și cotierele reglabile pentru susținerea brațelor. Aceste ajustări sunt necesare persoanelor care sunt mai sensibile, care au nevoie de o ergonomie mai mare.

Când stai pe scaun, trebuie să verifici ergonomia modelului. Asta înseamnă să reglezi scaunul dacă este nevoie, dacă acesta este prevăzut desigur cu reglaje speciale. Ideal este ca genunchii tăi, atunci când stai pe scaun, să formeze un unghi de 90° cu talia, iar tălpile să se sprijine pe podea. Spatele trebuie să fie drept, sprijinit de spătarul scaunului. În ceea ce privește brațele și acestea trebuie să fie susținute de scaun prin intermediul cotierelor, astfel încât să fie relaxate, într-o poziție confortabilă fără a produce încordarea încheieturilor.

Un scaun pentru firmă trebuie să fie de asemenea ergonomic, de cea mai bună calitate. Patronii ar trebui să țină cont de aceste aspecte, să cumpere scaune de calitate pentru angajați. În acest fel, angajații se vor simți mai confortabil la muncă, vor lucra mai cu spor, vor da un randament mai mare și productivitatea va fi mai ridicată.

Atunci când scaunele nu sunt ergonomice, apare riscul ca oamenii să se plângă de dureri de spate, de probleme la gât și umeri. Durerile de acest fel fac să scadă puterea de muncă a oamenilor și capacitatea lor de concentrare.

Achiziționarea unui scaun ergonomic, cu rotile, pentru firmă sau birou acasă, poate fi făcută pe site-ul https://www.insignis.ro/ unde există diferite produse de calitate de acest fel și alte produse de mobilier. Scaunele sunt ergonomice, au culori în tendințele modei, sunt cu spătar, sunt modele reglabile, rotative, oferă confortul necesar oricărei persoane. Majoritatea modelelor sunt foarte atractive, au scaunele moi și confortabile, mențin coloana vertebrală dreaptă și nu produc dureri de spate. Unele modele au cotiere reglabile, altele sunt fără cotiere.

Un avantaj este acela că sunt rotative, astfel oferă mai multă libertate de mișcare, aspect important mai ales pentru femei, care sunt mai mici comparativ cu bărbații. Scaunele rotative sunt alegerea ideală pentru femeile care fac muncă de birou, dar și pentru bărbați.

Scaunele cu rotile pot fi cumpărate și la mâna a doua, dar acestea nu sunt în stare foarte bună și nu sunt garantate de producător, precum produsele de pe acest Insignis.ro. Indicat este să alegi un produs nou, care este de cea mai bună calitate. Asta va ajuta foarte mult în munca de birou, te vei simți mai confortabil, ceea ce este foarte important.

Dacă îți dorești un scaun birou pentru acasă sau la firmă, pe Insignis.ro găsești tot ceea ce vrei și chiar mai mult. Sunt comercializate scaune din piele, din stofă, scaune ergonomice, scaune șezut și spătar, scaune directoriale. Din gama variată de produse, poți găsi modelul dorit la un preț avantajos, foarte bun, comparativ cu alte magazine online. Site-ul Insignis tocmai a fost actualizat pentru a deveni mai user-friendly. Nu ezita să arunci o privire!