Tine dieta cu naut pentru reglarea glicemiei si a kilogramelor! Iata ce ai de facut

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 07:14

Nautul este o leguminoasa din familia fasolei si, intocmai ca boabele de fasole, cele de naut inglobeaza o serie de nutrienti benefici sanatatii.

Nautul este bogat in minerale, cu rol in eliminarea conservantilor din organism, proteine (24%), saruri minerale, vitamina E si complexul de vitamine B. Cu un procent consistent de hidrati de carbon (67,8%) si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita. Inlocuieste cu succes carnea, deci e un aliment ideal daca vreti sa renuntati la carne rosie. Cele din boabele de naut se absorb lent si asigura un tranzit intestinal optim.

O cana plina de naut, echivalentul a 150 de grame, asigura cu 50% mai mult decat necesarul zilnic de molibden, 80% din cel de mangan, 70% din cel de acid folic, 50% din cel de fibre, 40% din cel de triptofan, 30% din cel de proteine.

Cuprul, fosforul, calciul si fierul sunt alte elemente din compozitia nautului. Fierul produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti.
Aceste boabe mai contin aminoacizi vegetali, zaharuri cu absorbtie lenta, care stimuleaza buna functionare a nervilor, muschilor, enzimelor si hormonilor. Dieta care contine naut are efecte antioxidante si antistres, normalizeaza tranzitul intestinal, protejeaza impotriva bolilor de inima, regleaza somnul si previne diferite forme de cancer. Extern, aplicatiile cu faina de naut sunt utile in pleurezii, pentru atenuarea durerilor, in raceli, nevralgii. Citesste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: