Tinerii care se întorc din străinătate pot primi 40.000 de euro! Ce condiții trebuie să respecți pentru a beneficia de acești bani

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 10 oct 2022, 02:15

Tinerii care se întorc din străinătate pot primi 40.000 de euro! Ce condiții trebuie să respecți pentru a beneficia de acești bani

Sursa: PixaBay

Statul român vrea să dea o sumă mare de bani pentru românii care aleg să revină în țară. Autoritățile oferă 40.000 de euro dacă se respectă anumite condiții.

Autoritățile vor să ofere tinerilor români care decid să revină în țară o sumă mare de bani, pentru ca aceștia să vină în România și să-și dezvolte propria afacere în domeniul agriculturii.

Care sunt condițiile pentru a beneficia de cei 40.000 de euro

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a aprobat deja sute de proiecte depuse de tinerii plecați din țară, care au decis să vină acasă și să înceapă prorpria afacere.

Tinerii care vor să beneficieze de această sumă de bani trebuie să știe care sunt regulile pe care treuie să le respecte. Aceștia trebuie să demonstreze că sunt potriviți pentru această ocupație și că vor putea pune pe picioare proiecte eficiente.

„Numărul total al proiectelor aprobate până în prezent este de 485. Fiecare beneficiar primește în cont, în două tranșe, o sumă fixă eligibilă de 40.000

de euro nerambursabilă, dacă exploatația are între 12.000 – 29.999 SO, și 50.000 de euro, dacă exploatația are între 30.000 – 50.000 SO.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Veste bună pentru toți românii. Supermarketul cu cele mai mici prețuri ajunge în România în 2022

În sesiunea de depunere a proiectelor din 2021, adresată tinerilor din diaspora care doresc să se instaleze ca șefi/ manageri de exploatație, au fost introduse câteva simplificări față de sesiunea anterioară:

-au avut un loc de muncă în țări membre UE sau țări terțe UE în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară, cel puțin 3 luni neîntrerupte, în ultimele 24 luni (față de 12 luni în sesiunea anterioară)

dinaintea depunerii Cererii de finanțare

Citeste si: Job plătit cu 10.000 de lei pe lună, fără facultate, în România. Ce trebuie să știi să faci

– sau au absolvit în ultimele 60 de luni înaintea depunerii Cererii de finanțare un program de studiu în domeniul agricol, agro-alimentar, veterinar sau economie agrară: postuniversitar, universitar, preuniversitar, în țări membre UE sau țări terțe UE”, a explicat lantulalimentar.ro.