Tinerii din România pot primi din partea statului un teren, aflat fie în comune sau sate, fie în orașe mari sau municipii și sectoare din București. Terenurile primite gratuit de tinerii români pot ajunge la 1.000 de metri pătrați. Iată care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate de terenurile gratuite de la stat.
Tinerii pot primi terenuri gratis de la stat
Românii de până la 35 de ani se pot bucura de un teren gratuit din partea statului, atât în marile orașe, cât și în comune și sate. Este important ca persoanele interesate să nu aibă o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe pentru a putea primi un teren gratuit din partea statului. Tinerii de până la 35 de ani trebuie să depună o cerere, la primăria de domiciliu, prin care să solicite obținerea gratuită a unui teren pentru construirea unei locuințe.
Terenurile primite gratuit din partea statului pot avea între 150 de metri pătrați și 1.000 de metri pătrați, în funcție de tipul localității de domiciliu. Astfel, terenul gratuit poate fi între:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Nou beneficiu pentru pensionarele cu venit de până în 3.000 de lei. Ce gratuitate vor primi acestea
- 150 și 300 de metri pătrați, dacă localitatea de domiciliu este în municipii și sectoarele din București,
- 250 și 400 de metri pătrați, dacă localitatea de domiciliu este în orașe,
- 250 și 1.000 de metri pătrați, dacă localitatea de domiciliu este în comune și sate.
Este important de menționat că aceste terenuri gratuite pentru construirea locuințelor se acordă tinerilor în limita suprafețelor disponibile. Consiliul local hotărăște care sunt persoanele ce vor primi terenuri gratuite, în funcție de mai multe criterii aprobate tot prin hotărâre de consiliu local.
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele interesate
Tinerii de până la 35 de ani trebuie să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe nici la data depunerii cererii, cât nici la data soluționării acesteia.
De altfel, tinerii ce beneficiază de un astfel de teren gratuit din partea statului trebuie să înceapă să își construiască locuința pe terenul respectiv în maxim un an de la data atribuirii lotului, precum și să respecte prevederile din Legea construcțiilor nr.50/1991, potrivit romaniatv.net.
Tinerii trebuie să prezinte la primăria de domiciliu mai multe documente prin care să solicite un teren gratuit, mai exact:
- copie de pe actul de identitate
- copie de pe actul de identitate
- o declarație pe proprie răspundere prin care să specifice că nu dețin sau nu au deținut în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe
- o cerere, prin care să solicite obținerea gratuită a unui teren pentru construirea unei locuințe.