Tineti post si va este pofta de ceva dulce? Ei bine, am gasit o reteta de prajitura absolut delicioasa

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 11:38

Pentru ca suntem in post, tanti Maria, o adevarata gospodina din Maramures ne va invata cum sa preparam o prajitura specifica zonei de nord a tarii.

„Vom folosi o cana de faina, o cana de zahar, o cana de gris, o cana de apa, o cana de nuca si stafide.” Ingrediente putine si o unitate de masura  la indemana oricui: cana. Nu conteaza ca este mai mica sau mai mare ,important este ca ingredientele sa fie masurate cu acelasi tip de cana.

Intr-un castron mai mare se pun pe rand ingredientele. Se adauga apoi cana de gris, faina, nuca si la final stafidele, mare atentie, insa, trebuie  sa respectati ordinea in care sunt puse ingredientele.

Apoi tanti Maria mai adauga  un plic de praf de copt si compozitia prajiturii e gata de pus in tava.
Udata, hartia de copt se poate intinde mai bine in tava.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Prajitura se baga la cuptor pentru 30 de

minute. Cand este gata  se scoate si se taie bucatele, apoi  se pudreaza cu zahar si se poate servi.

 

Taguri: