Tinuta smart casual: caracteristici esentiale

Author: Oana Iosif

Dintre toate stilurile vestimentare, stilul smart casual este extrem de popular, datorita adaptabilitatii sale. De regula, acest stil vestimentar se potriveste la locul de munca dar si la evenimente speciale precum cine, receptii sau chiar nunti.

Stilul smart casual inseamna alegerea hainelor aflate la granita dintre casual si o tinuta eleganta, formala. Atata timp cat alegi articolele potrivite, vei obtine o tinuta smart casual ingrijita si confortabila, fara sa te simti incomod. Descopera caracteristicile esentiale ale acestui stil si cum compui tinute smart casual simplu si rapid, din articolul nostru!

Relaxarea

Smart casual nu are o definitie clara, insa, este optiunea ideala dintre eleganta si relaxare, indiferent de eveniment. Totodata, stilul smart casual poate sa reinterpreteze perfect stilul office, intr-o varianta mai relaxata.

 

Din acest motiv, intr-un outfit smart casual poti gasi o pereche de jeansi cool si moderni, adecvati stilului casual, alaturi de o camasa alba si o pereche de pantofi eleganti, potriviti pentru stilul office.

Adaptabilitatea

O alta caracteristica importanta a stilului smart casual este adaptabilitatea sa. Pentru ca piesele vestimentare care compun o tinuta smart casual sunt simple si clasice, nu ai nevoie de sume fabuloase de bani. Totodata, piesele vestimentare pot fi usor inlocuite. De pilda, camasa alba poate fi schimbata cu una colorata, fara ca tinuta smart casual sa aiba de suferit. Jeansii albi arata la fel de bine ca jeansii negri, iar adidasii pot fi schimbati cu pantofi eleganti, in functie de eveniment si de preferinte.

Smart casual pentru femei

Daca te intrebi care sunt tinutele smart casual ideale pentru doamne si domnisoare, trebuie sa stii, mai intai, care sunt articolele vestimentare care nu trebuie sa-ti lipseasca din garderoba:

  • Fuste si pantaloni, ideale in numeroase tinute. Pantalonii trebuie sa fie confectionati din materiale de calitate, asa ca, poti opta pentru jeansi sau pantaloni chino, inchisi la culoare. Fustele midi reprezinta alegerea excelenta pentru un stil smart casual; merita sa investesti intr-o fusta creion, in nuante de maro, negru, nude, gri sau bleumarin.

  • In ceea ce priveste partea superioara a corpului, pune accent pe camasa deschisa la culoare, cu sau fara imprimeu, un tricou simplu, un sacou sau un blazer clasic.

  • Si rochiile sunt excelente pentru a compune o tinuta smart casual pentru femei. Opteaza pentru aceeasi lungime medie pentru rochie, care poate fi purtata cu pantofi cu toc mic. Indiferent de incaltamintea aleasa, alege pantofi confortabili, cu toc mic sau balerini, ghete si botine.

    Smart casual pentru barbati

    Si barbatii au nevoie de tinute smart casual impecabile! De aceea, din garderoba lor, trebuie sa faca parte cateva perechi de jeansi inchisi la culoare, cu o croiala impecabila sau pantaloni chino. Important este ca pantalonii sa-ti vina perfect, indiferent de evenimentul la care participi.

    La fel de utile sunt si tricourile uni, simple sau cu guler, care merg de minune cu jeansii si pantalonii chino. Camasile sunt excelente pentru birou sau iesiri in aer liber, fie ca vorbim despre modele simple sau cu imprimeu. In sezonul rece, sunt potrivite si puloverele, gecile din piele sau sacourile. In ceea ce priveste accesoriile, alege incaltaminte comoda, precum pantofii eleganti sau sport, care sa se asorteze cu o curea potrivita si un ceas clasic. Cauta oferte Vagabond si vei gasi incaltari confortabile care se vor potrivi perfect cu tinutele smart casual.

     

    Atunci cand vei fi invitat la un eveniment unde codul vestimentar pe care trebuie sa-l respecti este cel smart casual, tine cont de sugestiile noastre si vei arata impecabil.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.