O persoană care face campanie (ENFP) este o persoană cu trăsăturile de personalitate Extravertit, Intuitiv, Simțitor și Prospectiv. Aceste persoane tind să îmbrățișeze idei și acțiuni mari care reflectă sentimentul lor de speranță și bunăvoință față de ceilalți. Energia lor vibrantă poate curge în multe direcții.
Campanioniștii (ENFPs) sunt adevărate spirite libere- extrovertiți, cu inima deschisă și cu mintea deschisă. Cu abordarea lor vie și optimistă a vieții, ies în evidență în orice mulțime.
Prietenoși și extrovertiți, Campaignerii sunt dedicați îmbogățirii relațiilor și a vieții lor sociale. Dar, sub exteriorul lor sociabil și dezinvolt, ei au, de asemenea, vieți interioare bogate și vibrante. Fără o doză sănătoasă de imaginație, creativitate și curiozitate, un Campaigner pur și simplu nu ar fi un Campaigner.
Campaniștii sunt dovada că a căuta bucuriile și plăcerile vieții nu înseamnă a fi superficial. Aparent într-o clipită, persoanele cu acest tip de personalitate se pot transforma din idealiști pasionați în figuri fără griji pe ringul de dans.
Punctele forte ale unui militant (ENFP)
Curiozitate- Campaniștii pot găsi frumusețe și fascinație în aproape orice. Plini de imaginație și cu mintea deschisă, aceste personalități nu se tem să se aventureze dincolo de zonele lor de confort în căutarea de noi idei, experiențe și aventuri.
Perceptivi- Pentru persoanele cu acest tip de personalitate, nimeni nu este lipsit de importanță- ceea ce ar putea explica cum pot sesiza chiar și cele mai subtile schimbări în starea de spirit sau expresia unei alte persoane.
Entuziasmat- Când ceva le captează imaginația și îi inspiră, cei din Campania vor să împărtășească acest lucru cu oricine vrea să asculte. Și sunt la fel de dornici să asculte ideile și opiniile altora- chiar dacă aceste gânduri sunt extrem de diferite de ale lor.
Excelenți comunicatori- Campanioniștii debordează de lucruri de spus, dar pot fi și ascultători grijulii. Acest lucru le conferă o capacitate aproape de neegalat de a purta conversații pozitive și plăcute cu tot felul de oameni- chiar și cu persoane care nu sunt deosebit de sociabile sau agreabile.
Festivi- Campaniștii pot trăi pentru conversații profunde și pline de semnificație, dar pot fi, de asemenea, spontani și ușori. Aceste personalități știu cum să găsească distracția și bucuria în momentul prezent- și puține lucruri le fac mai multă plăcere decât să-și împărtășească bucuria cu ceilalți.
Bună-cuviință- Toate aceste puncte forte se reunesc pentru a forma o persoană cu o inimă caldă și accesibilă, cu un spirit altruist și o dispoziție prietenoasă. Campanioniștii se străduiesc să se înțeleagă cu aproape toată lumea, iar cercurile lor de cunoștințe și prieteni se întind adesea mult și bine.
Punctele slabe ale unui militant (ENFP)
Mulțumirea oamenilor- Cei mai mulți Campaigners se simt inconfortabil în fața perspectivei de a nu fi plăcut. Pentru a menține pacea, pot face compromisuri în privința lucrurilor care contează pentru ei sau pot permite altor persoane să îi trateze prost. Iar atunci când nu reușesc să câștige pe cineva, s-ar putea să își piardă somnul încercând să își dea seama ce să facă în această privință.
Necuprinși- Emoția unui nou proiect- mai ales a unuia care implică colaborarea cu alte persoane- poate scoate la iveală tot ce e mai bun din Campaigners. Dar acest tip de personalitate este cunoscut pentru faptul că are interese în continuă evoluție, ceea ce înseamnă că pentru Campaigners poate fi o provocare să își mențină disciplina și concentrarea pe termen lung.
Dezorganizat- Entuziasmul Campaignerilor este legendar, dar nu se extinde la orice. Mai exact, persoanele cu acest tip de personalitate pot încerca să evite chestiunile plictisitoare și practice, cum ar fi treburile casnice, întreținerea sau hârțogăraia. Sentimentul de dezorganizare care rezultă poate deveni o sursă majoră de stres în viața lor.
Excesiv de conciliant- Personalitățile de tip campanist se simt chemate să îi ridice pe ceilalți și se pot trezi spunând da ori de câte ori cineva le cere îndrumare sau ajutor. Dar, dacă nu își stabilesc limite, chiar și cei mai energici Campaniști pot deveni excesiv de angajați, cu prea puțin timp și energie pentru a se ocupa de necesitățile propriei vieți.
Excesiv de optimist- Optimismul poate fi unul dintre punctele forte ale acestui tip de personalitate. Dar perspectiva optimistă a Campaignerilor îi poate determina să ia decizii bine intenționate, dar naive, cum ar fi să creadă oameni care nu le-au câștigat încrederea. Această trăsătură poate face, de asemenea, ca celor din Campania să le fie dificil să accepte adevăruri dure, dar necesare- și să împărtășească aceste adevăruri cu ceilalți.
Neliniștiți- Cu atitudinea lor pozitivă și optimistă, Campaignerii rareori par supărați sau nemulțumiți în exterior. Dar idealismul lor interior îi poate lăsa cu sentimentul sâcâitor că unele domenii majore ale vieții lor pur și simplu nu sunt suficient de bune- fie că este vorba de munca lor, de viața de familie sau de relațiile lor.
Citește și: Tip de personalitate ENFJ- Cum este "protagonistul"?
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Tip de personalitate ENTP- Cum este "debaterul"?
Citește și: Tip de personalitate ENTJ- Cum este "comandantul"?