Tip de personalitate ESFJ - Cum este "consulul" ?

Autor: Bogdan Frațilă

Un Consul (ESFJ) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Judecător. Sunt atenți și orientați spre oameni

Sursa: PixaBay

Un Consul (ESFJ) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Judecător. Sunt atenți și orientați spre oameni

Un Consul (ESFJ) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Judecător. Sunt atenți și orientați spre oameni și le place să ia parte la comunitatea lor socială. Realizările lor sunt ghidate de valori decisive și oferă de bunăvoie îndrumare celorlalți. pentru Consul, viața este mai dulce atunci când este împărtășită cu ceilalți. Persoanele cu acest tip de personalitate formează fundamentul multor comunități, deschizându-și casele- și inimile- prietenilor, celor dragi și vecinilor.


Acest lucru nu înseamnă că Consulii îi plac pe toți sau că sunt sfinți. Dar Consulii cred în puterea ospitalității și a bunelor maniere și tind să simtă un sentiment de datorie față de cei din jurul lor. Generoși și de încredere, oamenii cu acest tip de personalitate își asumă adesea- în moduri atât mari cât și mici- sarcina de a-și ține familiile și comunitățile unite.
Consulii sunt altruiști.
Își iau în serios responsabilitățile de a da înapoi, de a-i servi pe ceilalți și de a face ceea ce trebuie. Iar consulii cred că există un lucru corect clar de făcut în aproape orice situație. În timp ce unele tipuri de personalitate adoptă o atitudine mai îngăduitoare, de genul "trăiește și lasă să trăiești", Consulilor le poate fi greu să nu judece atunci când cineva ia o cale care li se pare greșită.
Drept urmare, consulii se luptă adesea să accepte atunci când cineva- în special cineva la care țin- nu este de acord cu ei.
Solidari și extrovertiți, Consulii pot fi întotdeauna văzuți la o petrecere- ei sunt cei care zburdă de colo-colo asigurându-se că toți ceilalți se distrează! Dar nu faceți nicio greșeală: Consulii nu trec pur și simplu prin viețile altora. Loiali până în măduva oaselor, ei construiesc relații de durată și se poate conta pe ei să apară ori de câte ori este nevoie de o mână de ajutor- sau de o ureche care să
asculte.

Puncte forte ale Consulului

Abilități practice puternice- Consulii sunt excelenți manageri ai sarcinilor zilnice și ai întreținerii de rutină, bucurându-se să se asigure că cei apropiați sunt bine îngrijiți.
Simț puternic al datoriei- Persoanele cu tipul de personalitate Consul au un puternic simț al responsabilității și se străduiesc să își îndeplinească obligațiile, deși acest lucru poate fi uneori mai mult din cauza așteptărilor sociale decât a unui impuls intrinsec.


Foarte loiali- Apreciind foarte mult stabilitatea și securitatea, Consulii sunt dornici să păstreze status quo-ul, ceea ce îi face să fie parteneri și angajați extrem de loiali și de încredere. Consulii sunt adevărați stâlpi ai oricărui grup din care fac parte- fie că este vorba de familie sau de un club comunitar, persoanele cu acest tip de personalitate pot fi întotdeauna de încredere.
Sensibil și cald- Contribuind la asigurarea acestei stabilități, personalitățile Consul caută armonia și se preocupă profund de sentimentele celorlalți, având grijă să nu jignească sau să rănească pe nimeni.
Consulii sunt jucători de echipă puternici, iar situațiile în care toți câștigă sunt lucruri din care sunt făcute zâmbetele.
Bune la a relaționa cu ceilalți- Aceste calități se reunesc pentru a-i face pe Consulii sociabili, confortabili și bine văzuți. Personalitățile consulilor au o nevoie puternică de "apartenență" și nu au nicio problemă în a purta conversații mărunte sau în a urma indicațiile sociale pentru a-i ajuta să joace un rol activ în comunitățile lor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Puncte slabe ale consulilor

Preocupați de statutul lor social- Aceste Puncte tari sunt legate de un punct slab principal: Preocuparea consulilor pentru statutul și influența socială, care afectează multe dintre deciziile pe care le iau, ceea ce le poate limita creativitatea și deschiderea de spirit.
Inflexibili- Consulii acordă o mare importanță la ceea ce este acceptabil din punct de vedere social și pot fi foarte precauți, chiar critici față de orice lucru neconvențional sau în afara curentului principal. Persoanele cu acest tip de personalitate pot, de asemenea, să își impună uneori prea tare propriile convingeri, în efortul de a le stabili ca fiind mainstream.
Reticenți în a inova sau a improviza- La fel cum pot fi critici față de comportamentul "neobișnuit" al altora, consulii pot fi, de asemenea, reticenți în a ieși din propriile zone de confort, de obicei de teama de a fi (sau doar de a părea) diferiți.
Vulnerabili la critică- Poate fi deosebit de dificil să schimbați aceste tendințe, deoarece consulii sunt atât de reticenți la conflicte. Personalitățile Consul pot deveni foarte defensive și rănite dacă cineva, în special o persoană apropiată, le critică obiceiurile, credințele sau tradițiile.
Adesea prea nevoiași- Consulii au nevoie să audă și să vadă multă apreciere. Dacă eforturile lor trec neobservate, persoanele cu tipul de personalitate Consul pot începe să pescuiască complimente, în încercarea de a fi reasigurate de cât de mult sunt apreciate.
Prea dezinteresat- Cealaltă parte a acestui aspect este că uneori Consulii încearcă să-și stabilească valoarea prin atenție plină de afecțiune, lucru care îi poate copleși rapid pe cei care nu au nevoie de ea, făcându-i în cele din urmă să nu fie bineveniți. Mai mult, consulii își neglijează adesea propriile nevoi în acest proces.

Citește și: Tip de personalitate ESTJ- Cum este "executivul"?

Citește și: Tip de personalitate INFJ- Cum este "avocatul"?

Citește și: Tip de personalitate ISTJ- Cum este "logistianul"?