Tip de personalitate ESFP - Cum e "animatorul" ?

Autor: Bogdan Frațilă

Un Entertainer (ESFP) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Prospector. Aceste persoane iubesc experiențele vibrante

Sursa: PixaBay

Un Entertainer (ESFP) este o persoană cu personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Prospector. Aceste persoane iubesc experiențele vibrante

Un Entertainer (ESFP) este o persoană cu trăsături de personalitate Extravertit, Observator, Simțitor și Prospector. Aceste persoane iubesc experiențele vibrante, angajându-se în viață cu entuziasm și având plăcerea de a descoperi necunoscutul. Ele pot fi foarte sociabile, încurajându-i adesea pe ceilalți în activități comune.
Dacă cineva poate fi găsit în mod spontan izbucnind în cântece și dansuri, acela este tipul de personalitate Entertainer. Animatorii se lasă prinși în entuziasmul momentului și vor ca și ceilalți să se simtă la fel.

Niciun alt tip de personalitate nu este la fel de generos cu timpul și energia sa ca Entertainerii atunci când vine vorba de a-i încuraja pe ceilalți și niciun alt tip de personalitate nu o face cu un stil atât de irezistibil.
Entertainerii iubesc lumina reflectoarelor și toată lumea este o scenă. Multe persoane celebre cu tipul de personalitate Entertainer sunt într-adevăr actori, dar le place să facă spectacol și pentru prietenii lor, să discute cu un spirit unic și pământesc, să absoarbă atenția și să facă ca fiecare ieșire să se simtă un pic ca o petrecere.
Absolut sociabili, Entertainerii se bucură de cele mai simple lucruri și nu există bucurie mai mare pentru ei decât să se distreze alături de un grup bun de prieteni.
Cea mai mare provocare cu care se confruntă Animatorii este că sunt adesea atât de concentrați pe plăcerile imediate încât neglijează îndatoririle și responsabilitățile care fac posibil acest lux. Analizele complexe, sarcinile repetitive și corelarea statisticilor cu consecințele reale nu sunt activități ușoare pentru Entertaineri.
Ei preferă să se bazeze pe noroc sau pe oportunitate, sau pur și simplu să ceară ajutor din cercul lor extins de prieteni. Este important ca Entertainerii să se provoace pe ei înșiși să țină evidența unor lucruri pe termen lung, cum ar fi planurile de pensionare sau consumul de zahăr- nu va fi întotdeauna altcineva în preajmă care să îi ajute să țină sub observație aceste lucruri.
Entertainerii recunosc valoarea și calitatea, ceea ce, în sine, este o trăsătură frumoasă.
În combinație cu tendința lor de a fi slabi planificatori, însă, acest lucru îi poate determina să trăiască peste posibilitățile lor, iar cardurile de credit sunt deosebit de periculoase. Mai concentrați pe a sări pe oportunități decât pe planificarea obiectivelor pe termen lung, Animatorii pot descoperi că neatenția lor a făcut ca unele activități să devină inaccesibile.

Puncte forte ale animatorului

Îndrăzneț- Entertainerii nu sunt cunoscuți pentru faptul că se rețin. Dorind să experimenteze tot ce este de experimentat, persoanele cu tipul de personalitate Entertainer nu se deranjează să iasă din zona lor de confort atunci când nimeni altcineva nu este dispus.
Originalitate- Tradițiile și așteptările sunt secundare pentru Entertaineri, dacă sunt luate în considerare. Personalităților Entertainer le place să experimenteze noi stiluri și găsesc în mod constant noi modalități de a ieși în evidență în mulțime.


Estetică și showmanship- Nu se opresc la simple ținute, Entertainerii injectează creativitate artistică și în cuvintele și acțiunile lor. Fiecare zi este o performanță, iar Entertainerii adoră să facă spectacol.
Practic- Pentru Entertainers, lumea este menită să fie simțită și experimentată. Adevărul este mai ciudat decât ficțiunea, iar Entertainerii preferă să vadă și să facă decât să filozofeze despre "ce-ar fi dacă".
Observator- Cu toată această concentrare pe aici și acum, pe a face și a acționa, este logic că Entertainerii sunt naturali când vine vorba de a observa lucruri și schimbări reale, tangibile.
Abilități excelente de relaționare cu oamenii- Totuși, mai mult decât lucrurile, Entertainerii adoră să acorde atenție oamenilor. Ei sunt vorbăreți, spirituali și aproape niciodată nu rămân fără lucruri de discutat. Pentru persoanele cu acest tip de personalitate, fericirea și satisfacția decurg din timpul pe care îl petrec cu oamenii cu care le place să fie alături.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Puncte slabe ale animatorului

Sensibil- Animatorii (în special cei Turbulenți) sunt puternic emoționali și foarte vulnerabili la critici- se pot simți ca și cum ar fi puși la colț, reacționând uneori prost. Aceasta este, probabil, cea mai mare slăbiciune a Entertainerilor, deoarece face atât de greu de abordat orice alte slăbiciuni scoase la iveală.
Averse la conflicte- Divertismentele uneori ignoră și evită complet conflictele. Ei tind să spună și să facă ceea ce este necesar pentru a ieși din astfel de situații, apoi trec la ceva mai distractiv.
Ușor de plictisit- În lipsa unui entuziasm constant, Entertainerii găsesc modalități de a și-l crea singuri. Comportamentul riscant, autoindulgența și plăcerile momentului în detrimentul planurilor pe termen lung sunt lucruri în care Entertainerii intră cam prea des.
Slabi planificatori pe termen lung- De fapt, personalitățile Entertainer rareori își fac planuri detaliate pentru viitor. Pentru ei, lucrurile vin așa cum vin și rareori se obosesc să își ia timp pentru a stabili pașii și consecințele, cu convingerea că acestea se pot schimba în orice moment- chiar și în cazul lucrurilor care pot fi planificate.
Nefocalizați- Orice lucru care necesită dedicare și concentrare pe termen lung este o provocare deosebită pentru Divertis. În mediul academic, subiectele dense și neschimbătoare, cum ar fi literatura clasică, sunt mult mai dificile decât subiectele mai dinamice și mai ușor de relaționat, cum ar fi psihologia. Șmecheria pentru Animatori este să găsească bucuria zilnică în obiective mai largi și să reziste cu acele lucruri plictisitoare care trebuie făcute.

Citește și: Tip de personalitate ESTP- Cum e "antreprenorul"?

Citește și: Tip de personalitate ISFP- Cum e "aventurierul"?

Citește și: Tip de personalitate ISTP- Cum este "virtuozul"?

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.