Un mediator (INFP) este o persoană care posedă trăsăturile de personalitate Introvertit, Intuitiv, Simțitor și Prospectiv. Aceste tipuri rare de personalitate tind să fie liniștite, deschise la minte și imaginative și aplică o abordare grijulie și creativă în tot ceea ce fac.
Deși pot părea liniștiți sau lipsiți de pretenții, Mediatorii (INFP) au o viață interioară vibrantă și pasională. Creativi și plini de imaginație, ei se pierd cu plăcere în vise cu ochii deschiși, inventând tot felul de povești și conversații în mintea lor.
Puncte forte ale Mediatorului (INFP)
Empatici- Mediatorilor nu le pasă doar de ceilalți oameni într-un sens abstract. Aceste personalități pot simți de fapt emoțiile unei alte persoane, de la bucurie și exaltare la tristețe și regret.
Generoși- Mediatorilor rareori le place să aibă succes pe seama altora. Ei se simt chemați să împărtășească lucrurile bune din viața lor, să dea credit acolo unde se cuvine și să ridice oamenii din jurul lor. Aceste personalități doresc să contribuie la o lume în care fiecare voce este ascultată și în care nevoile nimănui nu rămân nesatisfăcute.
Deschiși la minte- Toleranți și toleranți, mediatorii încearcă să nu judece credințele, stilul de viață sau deciziile altora. Acesta este un tip de personalitate care preferă compasiunea în locul căutării de greșeli, iar mulți Mediatori simt empatie chiar și pentru cei care au greșit. Pentru că sunt atât de toleranți, Mediatorii devin adesea confidenți pentru prietenii și cei dragi lor- și ocazional și pentru persoane total străine.
Creativ- Mediatorilor le place să vadă lucrurile din perspective neconvenționale. Puține lucruri le fac mai multă plăcere decât să-și lase mintea să hoinărească prin tot felul de idei, posibilități și vise cu ochii deschiși. Nu este de mirare, așadar, că mulți Mediatori sunt atrași de activități creative- sau că acest tip de personalitate este bine reprezentat în rândul scriitorilor și artiștilor.
Pasionați- Atunci când o idee sau o mișcare le captează imaginația, Mediatorii vor să se dăruiască cu toată inima lor.
Idealist- Mediatorii se străduiesc să își urmeze conștiința, chiar și atunci când a face ceea ce este corect nu este ușor sau convenabil. Rareori își pierd din vedere dorința de a trăi o viață plină de sens și de scop- una care îi ajută pe ceilalți și lasă lumea într-un loc mai bun.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Punctele slabe ale mediatorului (INFP)
Nerealist- Nimic în această lume nu este perfect- și acesta poate fi un adevăr dificil de acceptat pentru Mediatori.
Persoanele cu acest tip de personalitate pot fi romantici fără speranță, cu viziuni în culori roz despre cum ar trebui să fie viața lor. Acest lucru îi poate predispune pe Mediatori la dezamăgire atunci când, în mod inevitabil, realitatea nu se ridică la înălțimea viselor lor.
Autoizolare- Mediatorii tânjesc să se conecteze cu ceilalți, dar nu știu întotdeauna cum. Mai ales în medii noi, Mediatorii pot fi reticenți în a se expune în moduri care i-ar ajuta să-și facă noi prieteni sau să se implice într-o nouă comunitate. Ca urmare, persoanele cu acest tip de personalitate se pot simți uneori singure sau izolate.
Nefocalizat- Natura imaginativă și introspectivă a Mediatorilor nu se pretează întotdeauna la productivitate. Mulți mediatori se simt frustrați de cât de greu le este să se concentreze și să facă lucrurile. Problema nu este că sunt incapabili- mai degrabă, este că întâmpină probleme atunci când se lasă atât de prinși în diferite idei și idealuri încât nu reușesc să se angajeze într-un curs de acțiune.
Vulnerabili din punct de vedere emoțional- Acordarea emoțională a acestor personalități se numără printre cele mai mari puncte forte ale lor. Dar, dacă mediatorii nu își stabilesc limite, pot risca să absoarbă stările de spirit sau atitudinile negative ale altor persoane.
Disperați să placă- Conflictul tinde să fie stresant pentru Mediatori, care tânjesc după armonie și acceptare. Atunci când cineva nu îi place sau îi dezaprobă, aceste personalități pot deveni fixate pe încercarea de a clarifica situația și de a schimba părerea acelei persoane. Din nefericire, dorința Mediatorilor de a-i mulțumi pe ceilalți le poate secătui energia, eclipsându-le înțelepciunea interioară și conștientizarea propriilor nevoi.
Autocritici- Mediatorii cred în potențialul lor unic și vor cu disperare să se ridice la înălțimea acestuia. Dar acest lucru îi poate determina să aibă așteptări nerealiste față de ei înșiși. Atunci când mediatorii nu reușesc să se ridice la înălțimea acestor viziuni, se pot acuza pe ei înșiși că sunt inutili sau egoiști sau lamentabil de inadecvați. Dusă prea departe, această autocritică îi poate descuraja pe Mediatori, determinându-i să renunțe chiar și la cele mai dragi vise ale lor.
Citește și: Tip de personalitate INFJ- Cum este "avocatul"?
Citește și: Tip de personalitate ENTP- Cum este "debaterul"?
Citește și: Tip de personalitate ENTJ- Cum este "comandantul"?