Țipetele Dianei au fost auzite de o femeie aflată în zonă. Martorul a rupt tăcerea în cazul tinerei ucise de urs în Munții Bucegi: „Am auzit-o când încerca să-l alunge și deodată... liniște”

Autor: Andrei Costanda

Țipetele disperate ale Dianei, tânăra ucisă de urs, au fost auzite de o femeie aflată în zonă

Sursa: Colaj Kanal D

O femeie aflată în zonă a relatat cum a auzit țipetele tinerei de 19 ani care a încercat să alunge ursul pe traseul Jepii Mici din Bucegi, înainte ca totul să se aștearnă în tăcere.

O moarte înfiorătoare a avut loc pe traseul Jepii Mici din Bucegi, unde Diana, o tânără de 19 ani, a sfârșit tragic după ce a fost atacată de un urs și aruncată într-o râpă. Incidentul cutremurător a fost auzit de o femeie aflată în apropiere, care a povestit pe pagina sa de Facebook ultimele clipe din viața tinerei.

Țipetele disperate ale Dianei au fost auzite de o altă femeie aflată în zonă

Andreea Orosz, martora, se afla la Valea Spumoasă împreună cu nepoatele sale când a auzit țipetele Dianei. Femeia a decis să împărtășească experiența pe rețelele sociale, descriind cum au decurs acele momente terifiante.

„Am stat mult pe gânduri dacă să scriu ceva legat de povestea cu ursul. Am fost acolo, foarte aproape de el și de victimă. Mult prea aproape. 2 ore în care el era considerat agresiv și eu n-am știut că era atât de aproape.

Pe fată am și auzit-o când încerca să-l alunge. Făcea totul ca la carte, gălăgie, gălăgie, era clar că-l vede, simțeam din tensiunea vocii. Încordare și determinare să-l alunge. Îi auzeam vocea tot mai clar și părea că a și reușit. Gălăgie, gălăgie și deodată... liniște. Îmi bubuia liniștea în urechi și m-a luat teama... dacă vine la noi? Dacă l-a gonit și vine la noi?”
, a relatat Andreea.

Andreea a descris cum a ajuns cu nepoatele la Valea Spumoasă și au urcat pe o potecă spre cascadă, când au auzit țipetele Dianei care încerca să alunge ursul.

„O femeie gonea ursul, exista acolo o intensitate a confruntării și apoi brusc liniște. Nu urlete, nu nimic, doar vocea ei fermă pusă pe gonit animalul. Ilinca s-a întors îngrozită la mine și m-a întrebat: ce a fost asta? Ursul? Scurtul moment ne-a înghețat..

S-a auzit vocea de femeie care ne-a îngrozit, m-am gândit că a venit ursul la refugiu, au încercat să-l alunge. Dar de ce era doar voce de femeie? Că ei erau mai mulți. Nu s-a auzit nicio altă voce de bărbat.”, a mai spus femeia.

Citește și: „Tu îi mai dai încă un șut când el e în groapă?”. Patrick îi aduce critici dure Robertei, după ce l-a denigrat pe Sebastian pe rețelele sociale. Cum se apără concurenta

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai frumoși ani din viața mea.”

Citește și: Ce se întâmplă cu Ordonanța OUG 84 antidrog după protestul organizat de comunitatea Declic. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Andreea, martora: „Nici prin cap nu mi-a trecut că e fata pe care o auzisem”

După incident, Andreea a continuat drumul cu nepoatele spre gară, fără să știe exact ce se întâmplase.

„Ro-Alert, la două ore de la incident: au plecat, la scurt timp a trecut pe lângă noi în trombă mașina de jandarmi. Ne-a umplut de praf. Când să ajungi la tarabele cu plușuri, o mașină fulger Salvamont. Era ora 16, deasupra noastră elicopterul se învârtea. Ne-am oprit iar la locul de joacă. Ne-am întâlnit cu o doamnă și discutam, copiii se jucau... După cum se învârtea elicopterul, am zis clar e extragere de victimă care nu mai trăiește. Nici prin cap nu mi-a trecut că e fata pe care o auzisem.”, a completat martora.

Andreea a încercat ulterior să afle mai multe detalii și a contactat Salvamont Prahova, unde i s-a confirmat că Diana a fost singură în momentul atacului.

„Mi-a spus, din păcate ați auzit, mi-a confirmat ora, tot. Mi-a confirmat că am și fost foarte aproape de urs. Și că mă înțelegea că sunt în stare de șoc. Că și ei erau șocați.”, a încheiat mesajul transmis pe pagina de Facebook.