Tips & Tricks pentru o ţinută impecabilă de zi

Author: Madalina Maftei

O ţinută impecabilă de zi nu înseamnă doar haine bine asortate. Pentru a arăta fără cusur în orice outfit de zi, trebuie să ţii cont de mai mulţi factori, de la cât de elegante sunt hainele pe care le alegi şi până la culoarea sau starea acestora.

Iată câteva tips & tricks pentru a alcătui ţinute de zi ireproşabile:

Alege culori uşor de asortat

Dacă nu vrei să pierzi prea mult timp atunci când alcătuieşti ţinutele de zi, este o idee bună să optezi pentru culori care se asortează uşor. Ce înseamnă asta? Ei bine, să ai cel puţin jumătate din piesele din garderoba în tonuri neutre. Cele mai uşor de asortat culori neutre sunt alb, negru, bej şi gri. Bineînţeles, să ai mai multe piese în tonuri neutre nu înseamnă că trebuie să excluzi definitiv hainele în culori tari.

Ca să ai o ţinută de zi că la carte, poţi combina culorile tari cu tonurile neutre, astfel încât să obţii un look classy. Spre exemplu, poţi purta cămăşi colorate cu jeanşi din denim albastru sau rochii în tonuri puternice cu încălţăminte de culoare albă sau bej.

Optează pentru piese clasice

Piesele vestimentare clasice te pot ajuta să ai o ţinută de zi fără cusur, în foarte puţin timp. Astfel de piese rareori se demodează, se pot combina în zeci de feluri şi îţi asigură un look desăvârşit. Iată care sunt cele mai populare piese clasice şi cum le poţi integra în garderoba ta:

  • Blugii din denim albastru. Blugii se numără printre cele mai versatile piese vestimentare. Îi poţi purta în zeci, chiar sute de combinaţii, iar avantajul lor suprem este că sunt super comozi. Optează pentru croiuri populare de blugi, care se pot asorta uşor, precum blugii skinny, boot cut, evazaţi sau boyfriend. Stai departe de modelele de blugi cu inserţii şi de blugii rupţi, deoarece nu sunt compatibili cu ţinutele elegante.
  • Rochiile de stofă. Rochiile simple, din stofă de calitate, pot fi o adevărată comoară în garderoba ta. Dacă îţi doreşti modele uşor de asortat şi elegante, optează pentru rochii din stofa groasă, în culori neutre sau tonuri puternice precum roşu, verde ori portocaliu, midi sau mini.
  • Puloverele din materiale fine. În sezonul rece, poţi alcătui ţinute de zi impecabile cu ajutorul puloverelor potrivite. Modelele din caşmir, lână sau combinaţii de materiale ce includ şi astfel de fibre groase reprezintă cea mai bună alegere. Optează pentru modele cu mânecă lungă, decolteu rotund sau în V, în culori potrivite pentru iarnă, precum bej, gri, verde, albastru sau olive.
  • Tricourile din bumbac. Tricourile din bumbac sunt un must-have în orice garderobă feminină. Le poţi combina în sute de moduri, sunt confortabile şi se pot purta atât în sezonul rece, cu un cardigan sau pulover pe deasupra, cât şi în sezonul cald, ca atare. Optează pentru tricouri din bumbac simple, uşor oversize, care să îţi ofere libertate de mişcare. Le vei putea purta cu blugi, pantaloni de stofă, fuste sau pantaloni scurţi.

Nu purta haine șifonate

O ţinută impecabilă de zi înseamnă haine curate şi călcate. Astfel, asigură-te că îţi calci mereu hainele înainte de a le purta. În prezent, poţi opta pentru un fier de călcat cu funcţii diverse,  care să îţi uşureze munca. Dacă îţi place să calci, atunci un fier de călcat clasic, însoţit de o masă uşor de instalat reprezintă o super opţiune. În cazul în care îţi doreşti să calci hainele mai rapid şi nu pui accent pe detalii, poţi alege un fier de călcat vertical.

Fie că alegi un fier de călcat, staţie de călcat sau orice alt aparat similar, este important să ai mereu hainele îngrijite şi curate, indiferent de ocazie.

Foloseşte sfaturile de mai sus pentru a arăta de milioane în orice ţinută de zi. Fie că mergi la birou, la shopping sau la brunch, hainele rămân cartea ta de vizită. Alege inspirat şi tine mereu cont de croi, culori, dar şi de starea generală a hainelor.