Tipuri de aspiratoare nazale

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 19 mai 2023, 17:32

Aspiratoarele nazale sunt cunoscute ca fiind folosite la desfundarea nasului bebelușilor. Atunci când cei mici sunt răciți, de obicei, febra și tusea vin la pachet și cu înfundarea nasului. Din cauză că prichindeii nu își pot sufla nasul atât de puternic și de des precum adulții, părinții tind să folosească un aspirator nazal. În rândurile ce urmează vă vom prezenta pe scurt tipurile de astfel de dispozitive disponibile pe piață și vă vom ajuta să înțelegeți cum funcționează.

  • Aspirator nazal clasic, cu pompă

Acest tip de aspirator are formă compactă, mică. Poate fi folosit cu o singură mână și purtat în geanta copilului, oriunde ați merge. De obicei în formă de pară, acesta dispune de un vârf de silicon sterilizat și de o pompă atașată care acționează prin strângere. Aspiratorul nazal clasic este un aspirator cu putere scăzută de absorbție, însă ce provoacă mai puțin disconfort bebelușilor. Când prichindeii se îmbolnăvesc, tind să fie agitați și să plângă. Astfel, acest tip de dispozitiv nazal face ca desfundarea congestiei nazale să fie un proces mai ușor și silențios.

  • Aspirator nazal electric

Acest tip de aspirator funcționează fie pe baterii, fie la priză. Depinde numai care model considerați dumneavoastră că este cel mai convenabil. Din cauza funcțiilor acționate electric, aspiratorul va produce un bâzâit la folosire, sunet ce le poate crea disconfort celor mici. În acest caz, recomandarea noastră este să le distrageți atenția cu o jucărie sau un cântecel în timp ce îl acționați. Acesta are o putere mare de absorbție, fiind alegerea potrivită pentru un nas înfundat puternic.

  • Aspirator nazal cu melodii

Conform recomandării făcute mai sus, cântecelele de leagăn și cele vesele sunt un plus când vine vorba de distragerea atenției bebelușilor. Datorită dezvoltării tehnologiei, acum au apărut pe piață și aspiratoare ce vin cu un număr mare de astfel de melodii integrate în sistem. De obicei, ele sunt tot electrice, cu o absorbție mare, și funcționează doar pe baterii. Puteți naviga între melodii cu ajutorul butoanelor găsite pe dispozitiv, sau să le lăsați să cânte la întâmplare, după ce îl porniți. De asemenea, și volumul poate fi adaptat. Nu trebuie decât să urmați instrucțiunile produsului.

  • Aspirator nazal silențios

Acest tip de aspirator poate fi chiar cea mai bună alegere când vine vorba de desfundarea nasului copiilor. Tot datorită tehnologiilor avansate, acum există dispozitive care fac ca procesul de absorbție să fie unul calm și liniștit, fără bâzâitul deranjant găsit la produsele precedente. Un astfel de aspirator se încadrează tot în categoria celor electrice și funcționează pe baterii. Există și modele 2 în 1 ce vin la pachet cu melodii, precum cele amintite mai devreme. Dacă aveți un micuț agitat ce nu poate fi distras nici măcar de jucăria preferată, atunci aspiratorul nazal silențios va face o treabă de excepție.

  • Aspirator nazal cu pompă atașată la aspiratorul casnic

Acest tip de dispozitiv este printre cele mai eficiente. Dacă cele electrice promit absorbție mare și desfundare a nasului rapidă, pompele atașate la aspiratoarele casnice își vor face treaba de zeci de ori mai bine. Datorită puterii mari de tragere a unui aspirator obișnuit, veți reuși să faceți congestia nazală a micuților să dispară numaidecât. Dezavantajul, însă, este că această variantă va fi întotdeauna una gălăgioasă, chiar dacă setați aspiratorul la cea mai mică treaptă de putere. Luați în considerare toate informațiile aflate și decideți în consecință.

Indiferent de ce tip de aspirator nazal vă decideți să achiziționați, vă recomandăm să folosiți și un aparat aerosoli, dacă aveți unul. Nu este necesar să îl cumpărați pe lângă dispozitivul principal, însă dacă îl dețineți deja, nu ezitați să îl puneți în funcțiune. Un aparat de aerosoli ajută la tratarea diferitelor afecțiuni respiratorii precum astm, răceală și roșu în gât. Prin inhalarea aerosolilor, de obicei găsiți în aparat prin substanțe medicamentoase, veți reuși să înmuiați căile nazale înfundate, astfel făcând procesul de aspirare mai ușor pentru cei mici.

Acestea fiind spuse, sperăm că articolul nostru v-a ajutat să faceți alegerea decisivă în materie de aspiratoare nazale și vă dorim sănătate!

 

 

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.